1. DUBROVAČKI DUATLON Prijave do petka, start u subotu od 10 sati!

0

Prvom DUBROVAČKOM DUATLONU [trčanje – biciklizam – trčanje] pridružit će se veći broj elitnih hrvatskih triatlonaca i triatlonki iz Dalmacije, Zagreba kao i vrhunski triatlonci i triatlonke iz regije, CG, BiH itd.

Pored nekoliko profesionalaca i iskusnih utreniranih članova raznih triatlon klubova, sudjelovat će i dosta hrabrih i odlučnih sugrađana iz Dubrovnika s toga smatramo da ovaj brz i žestok događaj će dokazati da su i Dubrovnik i Dubrovkinje i Dubrovčani spremni za vansezonske športske događaje i aktivnosti na otvorenome, pogotovo danas sve popularnije sportove izdržljivosti!

Na prvi dubrovački duatlon dolaze i neki sudionici lanjskog dubrovačkog akvatlona kao i novi natjecatelji koji će se prvi put okušati na cestama i ulicama Dubrovnika. Trčat će se u Luci Dubrovnik od velikog mula do stope mosta na Kantafigu lučkim područjem i natrag dva kruga ukupno 5000m tj 5km a zatim se odmah ide u tranziciju na biciklistički dio utrke koji je 20km tj dva kruga od luke do ACI marine.

Iza najbržeg i najatraktivnijeg dijela utrke, biciklističkog dijela, ostaje natjecateljima i natjecateljicama još 2500m tj dva i po kilometra sprint trčanja u cilj. Prvi tj pobjednici se već očekuju u cilju za oko samo sat vremena i koji minut ukupno, a limit cijele utrke duatlona je 2 sata za sve koji sudjeluju. S obzirom na veći broj sudionika kao i jedan broj manje iskusnih triatlonaca dio ceste of Kantafiga do ACI Marine Komolac bit će zatvoren za promet između 10:30 do 12:00 ujutro.

Javni prijevoz Libertas za Mokošicu će prometovati alternativnim rutama. Molimo građane vozače i korisnike javnog prijevoza za razumijevanje i poštivanje privremenog kraćeg zatvaranja prometa spomenute dionice ceste uz rijeku.

Svakako pozivamo sve sugrađane da dođu u Luku Gruž navijati i pratiti ovaj uzbudljiv sport, vidjeti sve ljubitelje triatlona, cestovne trkačke bicikle i opremu, a ako je kome usput moći će se pratiti utrka i duž biciklističke rute – od Batahovine do ACI Marine.

U sklopu programa planiran je i dječji duatlon 1km bicikl + 500m trčanje, u zaštićenom prostoru Luke Dubrovnik, kao i tradicionalna ekipna utrka tkz. Štafeta. Za ekipnu utrku i duatlon prijave su još otvorene. Ekipe za štafetu se prijavljuju unaprijed preko Triatlon Kluba Dubrovnik, tj organizatora, i moraju imati ukupno četiri natjecatelja: dva muška člana i dvije ženske. Sve informacije o događaju postupku prijave i ostalo što vas može zanimati možete dobiti mailom na info@dubrovnik-triathlon.com

Program događanja:

– 10:00 start utrke „Dječji Duatlon“ u Luci Dubrovnik (Gruž);
– 10:30 start DUBROVNIK DUATLON utrke – 5 km trčanje, 20 km bicikla, 2.5 km trčanje;
– 12:00 start ekipne utrke „štafeta 4×2 km“ – trčanje u Luci Dubrovnik (Gruž);
– 13:00 sati proglašenje pobjednice/ka duatlona i štafete.

Prijavite se do petka na jednu od ovih utrka, ako nemate ekipu za štafetu a želite trčati mi ćemo vam pomoći da je sastavite ili da se priključite nekome. Na duatlonu je obavezna ispravna bicikla i kaciga.

Vidimo se u Gružu!

Odgovori