1. ŽNL Rezime prvog kola kojeg je obilježilo čak 15 pogodaka!

0
FOTO Davor Lopin, dbksport.com

U nedjelju, 11. rujna započela je nova sezona 1. Županijske nogometne lige Dubrovačko – neretvanske. Šest utakmica prvog kola obilježio je veliki broj pogodaka – ukupno 15.

Jedinu utakmicu u ovom kolu bez pogodaka odigrali su Maestral i Metković, a u čak tri utakmice postignuto je 12 pogodaka.

Omladinac – Hajduk 2:2 (Hajduk je već u 4. minuti stigao do prednosti preko Hrvoja Gugića, međutim početkom nastavka Barbić pogađa za egal. Četiri minute poslije Hajduk je ponovno u prednosti, a ovaj put zahvaljujući Deanu Gugiću. U 73. minuti Leone Katić pogađa za 2:2 što se kasnije pokazao kao konačan rezultat utakmice).

Konavljanin – Jadran 2:2 (Za usporedbu od druge utakmice, prvi pogodak postignut je također u 4. minuti, ali u korist domaćina (Pero Opušić). Taj je rezultat bio aktualan sve do 49. minute je Ivan Tomić prvo pogodio za 1:1, a potom i tri minute poslije za potpuni preokret. Ipak, Opušić se u 74. minuti svojim drugim pogotkom pobrinuo da njegova momčad stigne na 2:2. Treba dodati da je na utakmici podijeljeno šest žutih kartona te jedan crveni i to Domagoju Šainu iz Jadrana u 83. minuti zbog vrijeđanja pomoćnog suca utakmice).

Grk – Croatia 2:2 (Croatia je u Potomju imala čak 0:2 u 17. minuti, međutim gotovo pa sigurnu pobjedu ispustili su u 62. minuti. Unatoč pogocima Grbešiča i Zadra, Grk nije uspio izdržati nalete gostiju koji su prvo preko Mostine (50. minuta) stigli na pogodak zaostatka, a potom stigli na rezultatski egal preko Žarka u 62. minuti. I u ovoj utakmici nije nedostajalo tenzija pa je s toga Edin Zukić, glavni sudac, zbog preoštrog starta žutim kartonima ‘nagradio’ Bebića (Grk) i Žarka te Njiru (Croatia) zbog povlačenja igrača u samom smiraju utakmice. U 67. minuti, dakle nakon što je Grk stigao na 2:2, zbog vrijeđanja, izravni crveni karton zaradio je Mario Mostina igrač Grka).

Župa dubrovačka – Slaven 2:0 (Župa je osigurala prvu pobjedu tek u nastavku utakmice. Prvi dio bez pogodaka, a potom u 52. minuti Damir Žustra pogađa za 1:0, a 18 minuta nakon, Maro Kalauz pogađa iza leđa vratara Kapetanića za sigurnih 2:0).

Gusar – Orebić 1:0 (Najzanimljiva utakmica prvog kola odigrana je u Kominu, no nažalost ne zbog lijepe igre i mnoštva pogodaka već zbog nesportskog ponašanja poradi nezadovoljstva suđenjem. Već u 10. minuti Orebić je mogao do prednosti iz udarca s bijele točke, no Kordić nije bio precizan (vratar Ivanković zaradio je žuti karton). U 36. minuti došlo je do kratkog prekida u kojem je glavni sudac, Emil Tomašević, isključio po dva igrača iz svake momčadi (Dulaja i Stanka Vlahovića kod Gusara te Kordića i Rosa u redovima Orebića). Sva četiri crvena kartona dodijeljena su radi međusobnog udaranja. U samom smiraju prvog dijela Šorgić je postigao pogodak, međutim poništen mu je zbog zaleđa. Ni tu priči nije bio kraj, u 56. minuti isključen je trener gostiju Duško Rikalo zbog ulaska u teren, a nakon toga u razmaku od 72. – 79. minute čak četiri opomene (Nedu Vlahoviću i Srećku Boškoviću (Gusar) te Nogalu i Rikalu, igračima Orebića). Treba istaknuti da je žutim kartonima prethodio (jedini) pogodak Gusara kojeg je postigao Nikola Medak. U 88. minuti ukupno peti crveni karton dodijeljen je Bašić-Ožiću zbog vrijeđanja protivničkog igrača, a dvije minute nakon, zbog udaranja protivničkog igrača, isključenje, ukupno šesto na utakmici, zaradio je Stipo Vlahović…

RASPORED 2. KOLO (nedjelja, 18. rujna)

  • Orebić – Maestral
  • Žrnovo – Konavljanin
  • ONK Metković – Župa dubrovačka
  • Jadran 1929. – Gusar
  • Slaven – Grk
  • Croatia – Omladinac

POREDAK

Poredak 1. ŽNL nakon prvog odigranog kola
Poredak 1. ŽNL nakon prvog odigranog kola

Odgovori