FINAL FIGHT CHAMPIONSHIP Poraz Mara Peraka

0

Završena je najveća i najiščekivanija priredba u povijesti Final Fight Championshipa. Osim kvalitetnih dvoboja u ringu, FFC nam je ovom prigodom ponudio i nekoliko produkcijskih iznenađena koja su dodatno uveličala borilačku večer u najvećoj hrvatskoj dvorani, piše na fightsite.hr

Večer u zagrebačkoj Areni otvorili su kick-boksači, a njihov dio programa obilježila su tri meča za titulu pravaka. Samo Petje vratio se na tron lake kategorije, Denis Marjanović postao je prvak u srednjoj, a Mladen Brestovac je uspješno obranio pojas i stigao do savršenih 10:0 u FFC-ovom ringu. Ivan Bilić i Andy Vrtačić slavili su u dvobojima za prvog izazivača.

S druge strane, MMA dio večeri pamtit ćemo po prvim obranama naslova Filipa Pejića i Darka Stošića, ali i po novim prvacima – Luki Jelčiću, Jeremyju Kimballu, Davidu Mitchellu i Robertu Soldiću.

Image Map

Naš Maro Perak poražen je od Jeremya Kimballa.

Maro rušenjem otvara borbu za pojas u poluteškoj kategoriji, no Kimball se ‘leg lockom’ izborio za povratak na noge. Ubrzo se borba opet seli u parter. Amerikanac prijeti kickovima s leđa, no Perak zadržava borbu na podu. Druga runda donosi brzo prenošenje borbe u parter, slijedi povratak na noge pa pokušaj Perakovog rušenja koji Kimball koristi za hvatanje giljotine. Dubrovčanin se spašava, slijedi hrvanje i borba za poziciju. Sudac ne vidi dovoljno akcije i borce podiže na noge. U ovim su trenucima oba borca oprezna i sudac traži aktivniju borbu.

Treća runda donosi vidljiv umor, ali i oprez kod obojice za što ponovno dobivaju upozorenje. Perak ide na još jedno rušenje, no Kimball preokreće stvari u svoju korist, završava na vrhu i brutalnim ‘ground and poundom’ zaključuje borbu 16 sekundi prije isteka vremena, zaključuje se u opširnom izvještaju na fightsite.hr

Odgovori