Anđela Violić i Petrunjela Pavić nastupile na Europskom juniorskom prvenstvu koje se održalo u Bugarskoj

0

seat111Od 12. – 16.09.  u glavnom gradu Bugarske održava se juniorsko Europsko Prvenstvo u judu na kojemu sudjeluje 405 sportaša iz 42 Europske zemlje.  U sastavu Hrvatske judo reprezentacije su i članovi Judo kluba Dubrovnik 1966: natjecateljice Anđela Violić i Petrunjela Pavić te trener Mateo Semiz.

Prva je na tatami, točnije u petak, izašla Anđela Violić u kategoriji do 70 kg. Anđela je u prvoj borbi pobijedila predstavnicu Luksemburga Anette Mosr, osvajačicu 5.mjesta sa prošlogodišnjeg EP za kadetkinje dok je u 1/8 finala poražena od talijanke Alice Bellandi, koja je na kraju i osvojila zlato u ovoj kategoriji.

Jučer je svoj prvi nastup na velikim natjecanjima imala Petrunjela Pavić (-78) koja je  poražena od ruskinje Lischenko u 1.kolu. Ruskinja je natjecanje završila na 5.mjestu.

Iza djevojaka je odlična sezona u kojoj su ostvarivale jake rezultate na europskim kupovima  u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji te pokazale da Hrvatski judo u budućnosti može računati na nove rezultate dubrovačkih djevojaka.

05-1-gallery

 

Odgovori