Ante Živkoviću najbolji na Krapinskom ceneru

0
FOTO Arhiva, atletičari Dubrovnika

Atletičar Atletskog kluba Dubrovnik Ante Živković nastavlja “rušiti” osobne rezultate i u utrkama održanim ovog vikenda.

Peta po redu utrka skalinima Zagrepčanka 512 održana je u subotu, 11. prosinca, u organizaciji Društva sportske rekreacije Aktivan život u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo grada Zagreba, a povodom obilježavanja “Mjeseca borbe protiv ovisnosti”.

Utrku koja se trčala do 25. kata preko ukupno 490 skalina Živković je istrčao za 3:04.80 i u ukupnom poretku u konkurenciji od 282 trkača zauzeo deveto mjesto.

Image Map

Prva tri mjesta zauzeli su susjedi Slovenci, a najbrži među njima bio je Matjaz Miklosa koji je 490 skalina svladao za 2:35:20. Drugo mjesto zauzeo je Sportlin Križ (2:46:80), a treći je u cilj stigao Matic Dovzan (2:47:95) Ante Živković istrčanu utrku je utrku posvetio Duji Furčiću, nedavno preminulom zapovjedniku DVD Primošten, koji je i sam prošle godine nastupio na Zagrepčanki u utrci vatrogasaca.

Samo dva sata nakon utrke Zagrepčanka 512 Živković je nastupio i na trećem izdanju Krapinskog cenera i polucenera.

Utrku dugu pet kilometara Živković je istrčao za 16:43 i u ukupnom poretku zauzeo prvo mjesto. Drugo mjesto pripalo je Nikoli Škvorcu, a treće mjesto Martinu Crnjakoviću.

Nakon odlične Zagrepčanke i pobjedničkog Krapinskog polucenera Živković je nastupio i na 21. izdanju maratona Reggio Emilia koji se održao u nedjelju, 11. prosinca, u istoimenom gradu na sjeveru Italije.

Utrku dugu 42 kilometra Živković je istrčao za 2:39:25 i u manje od mjesec dana drugi put popravio osobni rezultat u istoj disciplini. Osobni rekord u maratonu Živković je popravio u Veroni za pet minuta, a rezultat iz Verone popravio je za čak devet i pol minuta. U konkurenciji muškaraca Ante Živković s istrčanim vremenom zauzeo je 26. mjesto, stoji na službenoj stranici AK Dubrovnik.

Odgovori