AUCKLAND Ana Konjuh u četvrtfinalu!

0

Ana je u četvrtfinalu ATP turnir u Aucklandu. Prvo je oko podne po lokalnom vremenu igrala nastavak meča s Belgijankom Kirsten Flipkens na ‘dvici’ tenis centra, a šest sati nakon što je pobjedom zaključila prvi nastup u 2017. godini te izborila 2. kolo ponovno je izašla na teren, ovaj put centralni, te protiv još jedne Belgijanke, Yanine Wickmayer, napravila isto. Ovaj put priča nije otišla u treći set i nije trajala više od dva sata.

Ana je Wickmayer riješila za 58 minuta igre uz samo tri izgubljena gema – 6:1 i 6:2. U četvrtfinalu će igrati protiv Naomi Osake, koja je 2. kolo prošla bez igre. Druga nositeljica turnira, Amerikanka Venus Williams, predala je meč zbog ozljede. Japanka je na rang listi na 48. mjestu, jednoj poziciji ispod Ane.

Ana je protiv Wickmayer izgubila prvi gem. Potom u drugom servirala te spašavala i spasila dvije break lopte nakon čega je dobila i idućih osam gemova. Tek u četvrtom gemu drugog seta je osam godina starija Belgijanka uspjela osvojiti drugi gem.

Image Map

Meč protiv Wickmayer trebao se igrati samo tri sata nakon završetka meča s Flipkens, ali je prethodni meč na centralnom terenu između dvije Amerikanke, Serene Willams i Madison Brengle trajao više od dva sata, točnije, dva sata i 15 minuta. Prva nositeljica turnira, a druga igračica svijeta ga neće pamtiti po dobru. Poražena je od 72. tenisačice svijeta sa 6:4, 6:7 (3) i 6:4.

Plasmanom u četvrtfinale Ana je osigurala 60 novih svjetskih bodova. Protiv Osake igra u četvrtak, 5. siječnja, piše na anakonjuh.net

Odgovori