AUCKLAND ‘Mala iz Lapada’ poražena u finalu

0
FOTO Web Ana Konjuh

Ana nije uspjela otići do kraja u Aucklandu, slaviti i u svom drugom finalu na WTA Touru te pospremiti u vitrine drugi WTA naslov nakon trijumfa u Nottinghamu sredinom 2015. godine. Lauren Davis je bila bolja te je Amerikanka nakon dva izgubljena finala osvojila svoj prvi WTA turnir u karijeri, stoji na anakonjuh.net

Davis je bila prva tenisačica koja je dobila Anu na WTA Touru. Bilo je to 2014. u 2. kolu Aucklanda nakon što je Ana u svom prvom meču na Touru dobila ni manje, ni više nego prvu nositeljicu turnira, Talijanku Robertu Vinci, tada 14. tenisačicu svijeta (Ana je bila 259. u tom trenutku), a sad je četiri godine starija Amerikanka prva koja je dobila Anu u finalu jednog WTA turnira. I opet je rastom mala Davis to uspjela na turniru na Novom Zelandu. Dobila je Anu nakon sat i 13 minuta igre sa 6:3 i 6:1.

Unatoč porazu Ana nikad bolje nije počela novu sezonu. Uspjesi ostvareni u drugoj polovici 2016. godine odveli su je prvi put u TOP 50, do najboljeg rankinga u karijeri te je u 2017., koju je počela nastupom u Aucklandu, ušla sa 47. mjesta. Sa četiri pobjede na Novom Zelandu spustila se do 36. mjesta. Idući nastup imat će u Melbourneu, na Australian Openu, prvom Grand Slam turniru sezone, zaključuje se na službenoj web stranici mlade Dubrovkinje.

Odgovori