‘BARAKUDE’ OSVOJILE NASLOV SVJETSKOG PRVAKA Doček najboljih igrača na svijetu večeras u 23.30 na Stradunu!

0

Hrvatska vaterpolo reprezentacija osvojila je naslov svjetskog prvaka pobijedivši u finalu u Budimpešti Mađarsku s 8:6.

Tri gola za Hrvatsku postigao je Sandro Sukno, dva Javier Garcia, a po jednoga Marko Macan, Luka Lončar i Maro Joković. Za Mađarsku je tri gola postigao Marton Vamos, a po jednoga Bela Torok, Kristian Peter Hanhercz i Balasz Erdelyi.

Za Hrvatsku je to drugi naslov u povijesti, točno 10 godina nakon Melbournea 2007. kada je u finalu također svladala Mađarsku.

Image Map

Ovo je šesta uzastopna medalja za Hrvatsku na svjetskim prvenstvima, uz zlata iz Melbournea i Budimpešte, Barakude su osvojile i tri uzastopne bronce (Rim 2009., Šangaj 2011., Barcelona 2013.) dok je prije dvije godine u Kazanu osvojila srebro.

MAĐARSKA – HRVATSKA 6:8 (0:4, 2:0, 2:2, 2:2)

SUCI: Severo (Italija) i Alexandrescu (Rumunjska)

MAĐARSKA: Nagy, At. Decker; Torok 1, Hanhercz 1, Zalanki, Vamos 3, Hosnyanszky, Ad. Decker, Gor-Nagy, Erdelyi 1, Varga, Mezei, Harai

HRVATSKA: Bijač, Marcelić; Macan 1, Fatović, Lončar 1, Joković 1, Buljubašić, Vukičević, Bušlje, Sukno 3, Krapić, Šetka, Garcia 2

IGRAČ VIŠE: Mađarska 4-11, Hrvatska 3-9
PETERCI: Mađarska -, Hrvatska –

DOČEK PRVAKA

Doček zlatnih dubrovačkih vaterpolista održat će se na Stradunu, a početak programa predviđen je za 23:30 nastupom klape Ragusavecchia.

Pozivamo sve sugrađane da se u što većem broju odazovu i zajedno sa zlatnim vaterpolistima pjesmom proslavimo njihov povijesni uspjeh, stoji u objavi Grada Dubrovnika.

Odgovori