BRAVO MAJSTORI Rukometaši jesenski prvaci Prve lige!

0
RKHM Dubrovnik - zasluženo slavlje titule jesenskog prvaka 1. Hrvatske rukometne lig - jug | FOTO Davor Lopin

Uspjeh koji je Zlatko Saračević napravio s Rukometnim klubom hrvatske mladeži malotko je u snovima očekivao. Uoči sezone, na konferenciji za medije, naglašeno je da će se momčad boriti sukladno svojim mogućnostima, ne za prvo, ali ne i za posljednja dva mjesta u 1. Hrvatskoj rukometnoj ligi – jug.

Imao je niz problema Saračević uoči početka natjecanja, a posebno na treninzima na kojemu bi se pojavilo 6-7 igrača. U jeku turističke sezone mnogi su igrači ‘zarađivali za kruh’ jer istine radi, RKHM Dubrovnik nije profesionalni klub te se od igranja za Klub ne može (pre)živjeti.

Svima je to bilo jasno kao dan, međutim nikome ni na kraju pameti da će RKHM Dubrovnik osvojiti titulu jesenskog prvaka!!

Dominacija u prvom dijelu sezone, čak sedam pobjeda, dva remija i samo jedan poraz. Posljednji uspjeh – sedmi prvenstveni, ostvaren je večeras u zadnjem kolu prvog dijela natjecanja, u Gospinom polju: RKHM Dubrovnik – RK Solin 33:23 (19:7).

Gosti su tek u 7.04 minuti stigli do prvog pogotka, a nakon prvih 30 minuta postigli su samo 7 pogodaka. Epilog tako loše realizacije gostujućeg sastava u napadu je iznimno raspoloženi dubrovački vratar Siniša Meštrić koji je u prvom dijelu imao 12 obrana i agresivna obrana na čelu sa kapetanom, pivotom, Marom Dabelićem.

Kružni napadač dubrovačkog sastava proveo je u igri samo 9 minuta i 42 sekunde jer je zbog preoštrog starta zaradio izravni crveni karton. Bilo je to opravdano isključenje, međutim uz njega mora se pohvaliti sve igrače koji su ‘grizli’ od prve do posljednje sekunde.

Prikazanom igrom u napadu, a posebno u obrani, dubrovački rukometaši opravdali su sva očekivanja svojih navijača. Treba istaknuti da je vodstvo Kluba odlučilo sav prihod od ove utakmice uplatiti za liječenje Jakova Bulića, koji je nastradao u prometnoj nesreći, inače pripadnika 4. Gardijske brigade.

Bravo RKHM Dubrovnik!

Odgovori