DEBAKL NA OTVARANJU ŽUPANIJSKE FUTSAL LIGE Dvorana zaključana, nema struje….

0

Protekli vikend krenula je nova sezona 1. Županijske futsal lige, međutim odigrane su samo tri utakmice dok je četvrta odgođena zbog nestanka struje..

U nastavku članka donosimo rezultate odigranih utakmica i raspored te dodatni osvrt na početak natjecanja kojeg potpisuje povjerenik lige Ivo Pavlić.

– Prilikom dolaska na Grudu, pred školskom sportskom dvoranom neugodno iznenađenje. Dvorana nije otvorena, niti ima ikog da je otvori. Ulazna vrata otvaramo ključem kojeg posjeduju predstavnici Dube Konavoske, jer su ga posjedovali od prošle sezone kada su igrali 2.HMNL-jug.

Image Map

Ulaskom u dvoranu još jedno iznenađenje, nema struje. Kontaktima sa distributerom saznajemo da će struja stići. Pripremi se dvorana za početak prvog susreta, postavi se stol, postave se pričuvne klupe klupe, klupe ispod tribina prenesu se na suprotnu stranu, napumpaju lopte i spoji razglas.

Prvi susret kreće sa zakašnjenjem od devet minuta, vrijeme se štopa ručno na štoperici. Struja stiže pred kraj prvog susreta. Drugi susret kasni dodatnih desetak minuta, jer igrači Zmaja kasne, a Cavtat pristaje na čekanje, koje je u granici dozvoljenog, ali obzirom da se kasnilo sa prvim susretom imamo kašnjenje od dvadesetak minuta.

Drugi i treći susret protiču bez problema. Primjedba svih sudionika je na izuzetno prašnjavu dvoranu, te ima dosta proklizavanja, a što je opasnost da se igrači povrijede. Tijekom ovih susreta,slijedila su česta upozorenja, da se zatvore vrata hodnika prema svlačionicama i da igrači koji se pripremaju za slijedeći susret napuste dvoranu, jer je tako dogovoreno na Plenumu klubova.

Ovom prilikom ponavljam izrečeno i na Plenumu klubova da se igra svakih sat vremena,a ne svakih 50 minuta, ali to za sobom povlači povećanje troška po kolu.

Na poluvremenu četvrtog susreta, ponovno nestaje struje. Ponovno se kontaktira distributer, koji izjavljuje da se radi na otklonu kvara i da će struja stići. Nakon čekanja od pola sata struja nije stigla te uz suglasnost sudaca susret se prekida, igrači šalju u svlačionice te se odlučuje uz konzultaciju članova Natjecateljske komisije da se odgode i preostala dva susreta.

Prilikom prekida, pitam sam što sa prekinutim susretom, moj odgovor je bio da se igra novi susret. Dolaskom kući i uvidom u Pravilnik o nogometnim natjecanjima HNS-a, uviđam da je u novom izdanju istog u lipnju tekuće godine u tom segmentu napravljena promjena. Prekinut susret, zbog nevremena ili nestanka struje, susret se nastavlja od momenta prekida sa indentičnim akterima. Što znači da će se susret nastaviti od početka drugog poluvremena, sa istim igračima i službenim osobama, na istom zapisniku, bez mogućnosti zamijene igrača na spisku i bez mogućnosti dopisivanja drugih igrača. Na pričuvnoj klupi iste osobe kao na prekinutom susretu, ostali na tribinama.

Predložio sam Natjecateljskoj komisiji da se pokuša razgovarati sa predstavnicima Jadrana i Gladiusa te da se i ta utakmica igra iduću subotu, kada se bude igralo poluvrijeme prekinutog susreta i dvije preostale utakmice.

Ovdje još jednom upozoravamo sve sudionike da obvezno donose sportske iskaznice, jer igrač bez iskaznice nema pravo nastupa. Momčadi su dužne i obvezne donositi lopte za zagrijavanje. Također se upozoravaju svi sudionici da su obvezni markeri za igrače na pričuvnoj klupi i obveza svakog kluba je da ima svoje markere. Obveza je kluba da ima jednoobrazne dresove sa brojevima, u protivnom se dobijaju markeri sa brojevima za nastup na toj utakmici. Ponavlja se upozorenje koje je dogovoreno i izglasano na Plenumu, a to je da se ne ulazi na parket tijekom odigravanja utakmica, te da se vrata prema svlačionicama drže zatvorena, zbog odlaska lopte u hodnik, a i da se ne skupljaju gledatelji jer je istima mjesto na tribinama.

Također se mole klubovi koji nisu ovjerili ugovore sa školom za korištenje sportske dvorane da donesu pečat. Ovim putem se također upozoravaju svi sudionici da su dužni i obvezni izvršiti uplatu natjecateljske takse. Uplate se vrše na račun UDRUGE MALONOGOMETNIH AMATERA – Dubrovnik OIB 75537070532 IBAN HR52 2340 0091 1100 5623 5, zaključuje se u dopisu povjerenika lige.

REZULTATI 1. KOLO
Duba Konavoska – Sokol 3:1 (Tomić, Kalauz, Stjepović)
Cavtat – Zmaj 7:2 (Grbešić 3, Aerlić 3, Šakota/Mostahinić 2)
Ponta – Čilipi 0:3 (Marinović 3)
Pridvorje – Ombla 1:0* (Šmanjak)   *prekid po završetku prvog poluvremena

RASPORED
17.30 sati Pridvorje – Ombla
18.00 sati Plat – UNIDU
18.50 sati Mećajac – Enkel
19.40 sati Jadran – Gladius

Odgovori