DRAMA U GOSPINOM POLJU Square vodio 3:0 i 4:3, a na kraju ostao bez bodova!

0
MNK Square - Futsal Dinamo | FOTO Davor Lopin

Pred više od 700 gledatelja dubrovački Square poražen je u derbiju 16. kola 1. HMNL od zagrebačkog Futsal Dinama rezultatom 5:4 (2:0).

Square je od početka bio agresivnija momčad koja je vidno htjela sva tri boda za razliku od nervoznih Zagrepčana. Raspoloženi Dubrovčani već su u 4. minuti stigli do vodstva zahvaljujući Toniju Bačiću koji je iskoristio odbijanac sa oko 5-6 metara.

Nakon brzog pogotka Squarea uslijedila je otvorena igra u kojoj su Zagrepčani imali nešto više udaraca prema vratima Primića koji je svoj zadatak obavljao bez poteškoća. U samom smiraju prvog dijela Micevski je oduzeo loptu na centru te solo prodorom kroz cijelu obranu pogodio za 2:0 što je izazvalo erupciju oduševljenja na tribinama. Početak nastavka nešto smirenija igra do 27. minute kada Đuraš glavom matira vratara Škorića koji je nepotrebno izletio na 6-7 metara za visokih 3:0.

Nakon toga čak tri pogotka u mreži Squarea za rezultatski egal – 3:3! Iskoristili su tako Zagrepčani ‘black-out’ mlade dubrovačke momčadi, no ipak u 35. minuti preko raspoloženog Đuraša dubrovački sastav stiže do četvrte prednosti – 4:3! Dinamo se ni tada nije predao, Penava vraća stvari na početak za 4:4, a nakon njega Horvat pogađa za veliki preokret – 4:5!

Točno tri minute prije kraja susreta Square je zaigrao na sve ili ništa, Cvjetković je preuzeo ulogu igrača vratara, međutim rezultat se nije mijenjao te su sva tri boda otišla put Zagreba.

Treba istaknuti da je MNK Square u sklopu ove utakmice, u suradnji sa Župom sv. Mihajla, organizirao humanitarnu akciju skupljanja novčanih sredstava za izgradnju vodooprskrbnog sustava u selu Župe sv. Franje Asiškog u Africi.

1 HMNL Mnk Square Dubrovnik – Futsal Dinamo 4:5 (2:0)

Strijelci: 1:0 Bačić 4′, 2:0 Micevski 18′, 3:0 Đuraš 27′, 3:1 Kanjuh 28′, 3:2 Ziberi 30′, 3:3 Horvat 33′, 4:3 Đuraš 34′, 4:4 Penava 35′, 4:5 Horvat 36′

Square Dubrovnik – Primić, Tikvica, Cvjetković, Đuraš, Hasanović, Turuk, Tunjić, Rezo, Kuraja, Konsuo, Bačić, Micevski, Šimunović, Daničić

Dinamo – Škorić, Grbeša, Kanjuh, Matošević, Penava, Maloševac, Capar, Đulvat, Reed, Ziberi, Horvat, Čekol, Prgomet

Odgovori