FANTASTIČNA ANA KONJUH ‘Mala iz Lapada’ među 16 najboljih u Wimbledonu!

0
Ana Konjuh | FOTO Tonći Vlašić, anakonjuh.net

Uspjela je! Ana je ostvarila svoj najbolji rezultat u Wimbledonu. U svom četvrtom nastupu u glavnom turniru na terenima All England Cluba prvi put će igrati u 4. kolu.

Dubrovkinja je među 16 najboljih. Izborila je nastup u drugom tjednu najprestižnijeg teniskog turnira na svijetu.

U tri dana Ana je tri puta naplatila dug. U srijedu je uzvratila prvo Rumunjki Irini Begu za poraz u Roland Garrosu prije dvije godine, potom jučer u parovima Amerikanki Abigail Spears za poraz u Wimbledonu 2015., a danas u svom drugom pokušaju da uhvati 4. kolu uzvratila je Dominiki Cibulkovoj, devetoj igračici svijeta i osmoj nositeljici Wimbledona, koja je od nje bila bolja prošle godine u Roland Garrosu.

Image Map

Ana je protiv Cibulkove na travi ‘dvanaestice’ dobila prvi set nakon što je gubila s 1:5 i 5:6. Nakon sat vremena igre bilo je 6:6, a onda u 13. igri, koja je potrajala pet minuta, 7:3 za Anu.

Drugi set je opet Cibulkova otvorila bolje. Opet je imala dva breaka viška. Tek tad je Ana krenula, ali ovaj put nije uspjela.

I onda treći, odlučujući set, koji je Ana otvorila sjajno. Povela sa 4:0. Potom imala i 5:1. Na 5:2 servirala za meč. Cibulkova se izvukla. Zaprijetila je Slovakinja, TOP 10 igračica svijeta. Stigla na 4:5. Opet je Ana servirala za meč. Ovaj put nije zadrhtala ruka. Povela je s 30:0. Potom došla do dvije meč lopte (40:15). Iskoristila je prvu te je nakon dva sata i 38 minuta igre mogla slaviti.

Ana će u slijedećem kolu igrati protiv Amerikanke Venus Williams, stoji na anakonjuh.net

Ani je plasman u 4. kolu Wimbldona drugi najbolji rezultat na Grand Slam turnirima. Bolja je jedino bila prošle godine na US Openu kada je stigla do četvrtfinala u kojem je poražena od Čehinje Karoline Pliškove.

Plasmanom u 4. kolo Wimbledona Ana je stigla do 1785 bodova na svom kontu te je trenutno 21. tenisačica svijeta, samo korak do prvog plasmana u TOP 20! – zaključuje se na službenoj stranici mlade Dubrovkinje.

Odgovori