FOTO / BRAVO ZA SVE Škola ragbi Invictus iznenadila u Makarskoj

0
Ragbi škola Invictus

Kako smo i najavljivali, krenulo je natjecanje najmlađih kategorija ragbijaša u Dalmaciji. Takozvani ragbi festivali okupljaju preko 150 mladih ragbijaša od 5 do 14 godina podijeljenih u 4 kategorije, koji turnirskim sistemom odigravaju utakmice mini ragbija tj. za uzrast U14 ragbija na malo kraćem terenu.

Invictus Dubrovnik kao najmlađi klub (osnovan u rujnu 2016.) na ovim festivalima sudjeluje u kategoriji do 12 i do 14 godina, ali u planu za iduću sezonu svakako je okupiti i kategorije do 8 te do 10 godina.

Po uzoru na svoje seniore, polaznici Invictusove ragbi škole startali su veoma dobro i pokazali da nakon samo 3 mjeseca kontakt ragbija mogu stati uz rame vršnjacima iz klubova Makarska rivijera, Brač, Nada Split i Sinj.

Image Map

Na prvom odigranom turniru u Makarskoj, kategorija U12 pobjedila je 3 utakmice a s minimalnom razlikom od 1 zgoditak izgubila od Splitke Nade. Bilo je to iznenađenje za sve prisutne ali i potvrda da je ragbi u Dubrovniku krenuo ozbiljno – ulagajući u najmlađe.

Naši ragbijaši u kategoriji U14 nastupili su u mješanoj momčadi sa RK Sinj i za prvu utakmicu stali pred ragbijaše Splitske Nade koji su u toj kategoriji još uvijek daleko ispred ostatka Dalmacije, te pretrpjeli poraz od 7:3.

Na drugom turniru održanom u Sinju, na najboljem ragbi igralištu u Hrvatskoj, priča je bila slična. Mlađi uzrasti upisali su 2 pobjede i 2 poraza, ali trenerica je super zadovoljna jer iako se rezultatski ne čini tako, ovaj turnir U12 pokazali su napredak u odnosu na prethodni turnir.

Dodatno zadovoljstvo dolazi iz toga što su na turniru u Sinju veliku minutažu imale i ragbijašice Invictusa u mješanoj momčadi koje niti malo ne zaostaju za momcima iz svoje kategorije, čak naprotiv, cure su pokazale impresivan nivo obaranja.

U kategoriji U14 popunjenoj sa nekoliko mlađih ragbijaša, po prvi je puta ekipa Invictusa zaigrala samostalno i to protiv puno iskusnijih Sinjana koji su zasluženo odnijeli pobjedu u ovoj utakmici.

Sad kada su 2 turnira iza nas možemo sagledati koliko smo toga napravili u ova 3 mjeseca odkako igramo kontaktni ragbi. Još je puno rada pred nama a nadamo se i nekim novim članovima, kako bi pojačali svoju ekipu i do jeseni se pripremili za službena natjecanja Hrvatskog ragbijaškog saveza. Mi u klubu jako smo ponosni i zadovoljni našim mladim ragbijašicama i ragbijašima te se veselimo idućim turnirima sa njima od kojih je sljedeći upravo kod nas u svibnju!

Nadamo se velikoj podršci s tribina i pozivamo sve zainteresirane da dođu i pogledaju ragbi festival najmlađih te razbiju predrasude o ovom sportu – riječi su i želje trenerice Invictusa.
Ukoliko ste zainteresirani i želite se okušati u ovom sportu, bez obzira na godine, spol, predzanje…slobodno se javite putem društvenih mreža ili putem mobitela 091 444 8031 i upoznajte ragbi – stoji u dopisu iz RK Invictus.

Odgovori