FOTO Čak 16 polaznika u prvoj školi sportskog penjanja HPD Sniježnica!

0

Napokon je počela dugoočekivana škola sportskog penjanja, prva u organizaciji HPD Sniježnica i druga ikad organizirana u Dubrovniku. Dva vikenda su već za nama i ponosni smo što imamo čak 16 polaznika, a među njima i nove članove Sniježnice – kazat će iz vodstva HPD Sniježnica.

– Počeli smo sa uvodnim predavanjem u petak u prostoru u Mokošici, gdje su se neki polaznici prvi put susreli sa penjačkom terminologijom. Iris Prebeg nas je provela kroz teme sve o opremi, kako je sigurno koristiti, ponašanje u stijeni i na penjalištu itd.

Nastavili smo u subotu i nedjelju na penjalištu Brgat, gdje smo dok je god bilo sunca učili penjati na prirodnoj stijeni, koristiti nožišta i hvatišta, osiguravati partnera ali i o penjačkoj etici. Najveće zadovoljstvo je bilo vidjeti da su svi ‘tečajci’ bas “zagrizli”! – istaknuli su u priopćenju te još dodaju:

– Drugi vikend smo otišli u gostovanje na prekrasnom penjalištu u Omišu gdje su nas dočekali Igor Šupić i Branko Kragić te pokazali čari penjanja Omiša. Nedjelja nam je spremila kišu, no nismo se dali omesti pa smo pošli u susret penjaču Ivanu Kuvačiću u prostorije Hpd Mosor gdje imaju prekrasan boulder. Ivan nam je pokazao sve trikove i načine kako se spremati za stijenu u zatvorenom prostoru i da ni loše vrijeme nas ne može spriječiti da postanemo super penjači, zaključuje se na kraju priopćenja HPD Sniježnica.

Odgovori