FOTO / KAJBA ZAKUCAO ZA NASLOV Ove sezone najbolja je Župa dubrovačka!

0
1. ŽNL NK Župa dubrovačka - Croatia Gabrile | FOTO Davor Lopin

Onaj tko je iskoristio nedjeljno poslijepodne na igralištu Tarantela u Čibači sigurno nije požalio.

Vrhunsku utakmicu ponudili su igrači Župe dubrovačke i Croatie koji su u posljednjem kolu odlučivali o prvaku 1. Županijske nogometne lige.

Nekoliko izglednih prilika za pogodak, solo prodora, akcija te fenomenalnih obrana vratara obilježili su susret Župe dubrovačke i Croatie u kojoj je pogodak Velimira Kajbe u 49. minuti odlučio pitanje ovogodišnjeg pobjednika natjecanja.

Image Map

Istina, Croatia je u posljednje kolo ušla s bodom prednosti te je u susret ušla nešto smirenija za razliku od agresivnijih nogometaša Župe dubrovačke.

Bilježile su se prilike Kovačića i Kajbe kod Župe te Vodopića kod gostiju, međutim mreže se nisu tresle u prvih 45 minuta iako je najbliži pogotku bio Ante Kovačić koji je iz slobodnjaka zamalo matirao vratara Grgurevića koji je vrhunskom obranom otklonio veliku opasnost.

Osim već spomenutog pogotka Kajbe u 49. minuti, nogometaši Župe mogli su i do povećanja prednosti, međutim posljednja linija Croatie je u posljednjim trenucima otklonila gotovo pa ‘šah-mat’ poziciju. U posljednjih desetak minuta Croatia je napadala iz svih mogućih pozicija, međutim najizgledniju šansu imala je u 94. minuti kada je Kalauz nesebično uposlio Lojića na 13-14 metara koji u najvažnijem trenutku nije uspio adekvatno zahvatiti loptu..

Preko 400 gledatelja bilo je prisutno na županijskom derbiju koji je dakako opravdao očekivanja čak i onih kojima nogomet nije ‘jača’ strana.

REZULTATI 24. KOLO
Maestral – Slaven 3:0
Grk – Hajduk 1932. 3:4
Konavljanin – Orebić 3:0
Župa dubrovačka – Croatia 1:0
Gusar – ONK Metković 4:2
Žrnovo – Jadran 1:1

KONAČAN POREDAK

Nakon zasluženog slavlja povodom osvojenog prvog mjesta igrači Župe dubrovačke okreću se kvalifikacijama za popunu 3. Hrvatske nogometne lige – jug gdje još nastupaju Zagora Unešić, Škrabnja i Uranija Baška Voda.

Odgovori