FOTO / Oproštaj Libertas Marinkolora od Europe..

0
ETTU CUP, 2. KOLO Dubrovnik | FOTO Davor Lopin

STK Libertas Marinkolor nije uspio ponoviti prošlogodišnji uspjeh te iz Dubrovnika krenuti u treći krug ETTU Cupa. ‘Pituri’ su prošle sezone završili daleko u Europi, igrali su četvrtfinale, međutim ove sezone zaustavljeni su u već u drugom krugu.

Nisu ‘Pituri’ puno očekivali ove sezone u Europi bili su realni u svojim razmišljanjima i očekivanjima s obzirom da je momčad ove sezone nešto slabija nego proteklih sezona.

Skupinu D, koja je odigrana u Dubrovniku ovaj vikend, Libertas Marinkolor zaključio je na posljednjem, četvrtom, mjestu. ‘Pituri’ su upisali tri identična poraza (1:3) te se tako oprostili od daljnjeg nastupa u Europi.

Plasman u treći krug natjecanja izborili su predstavnici SKK El Nino Prag (Češka) koji su ostvarili tri pobjede. Na drugom mjestu ostao je DKV Borges Vall (Španjolska) (dvije pobjede/poraz), a na trećem CTT ROYAL ALPA Schaerbee Woluwe (Belgija) s jednom pobjedom i dva poraza.

Istina, ‘Pituri’ nisu imali prevelika očekivanja od plasmana dalje, međutim dojma smo da su možda ipak mogli ubaciti u brzinu više te upisati (barem) jednu pobjedu koja bi bila nagrada svim navijačima te svim onim volonterima koji su uložili krajnje napore za organizaciju ovakvog natjecanja.

Ovo je oproštaj Libertasa Marinkolora od Europe, međutim, za razliku od prošlih sezona, svim volonterima čista petica za vrhunsku organizaciju koju su podigli dvije stepenice više nego li je to bilo prošlih godina. Bila je to vrhunska organizacija i atmosfera kakve se ne bi posramili ni mnogi svjetski klubovi..

Odgovori