FOTOGALERIJA / Invictus po prvi puta domaćin ragbi festivala za mlađe uzraste

0
Ragbi club Invictus - mlađe kategorije

Proteklog vikenda Ragbi klub Invictus ugostio je 3 dalmatinska ragbi kluba koji su uz domaćine sa svojim mlađim uzrastima nastupili na 3. Festivalu ragbija.

Ovaj turnir je ujedno i prvi turnir koji je ragbi klub Invictus Dubrovnik organizirao za mlađe uzraste, a na turniru su domaćini nastupili u dvije kategorije, onu do 12 i onu do 14 godina. Na turniru su uz domaćine natupili i ragbi klubovi Brač, Sinj i splitska Nada sa svojim kategorijama do 10, do 12 i do 14 godina.

Mladi do 14 godina upisali su jedan remi i jednu pobjedu, a kategorija do 12 godina jedan poraz i 2 pobjede među kojom je i pobjeda nad Splitskom Nadom, najtrofejnijim Hrvatskim klubom koji je uzor rada u ragbiju na ovim prostorima.

Rezultat je to rada u mlađim kategorijama koju su u dubrovačkom klubu postavili kao prioritet. Budućnost ragbija u Dubrovniku u ovom trenu je sigurna jer osim velikog uspjeha seniora i ulaska u finalni turnir prvenstva Hrvatske njihovim stopama idu i oni najmlađi, a interes za ragbijem je sve veći.

Ragbi klub Invictus jedini je koji se može pohvaliti da u svojim ekipama ima i velik broj djevojaka koje do 14. godine nastupaju u mješanim kategorijama zajedno s dječacima. Razlog tome vjerovatno je i ženka trenerica uz koju su i djevojčice ali i roditelji lakše prihvatili ovaj, samo naizgled, grub sport.

Ovu priliku dubrovački je klub iskoristio i da predstavi nove dresove koje su mlađi uzrasti s ponosom nosili i u njima upisali prve važne pobjede. Na kraju turnira sve su ekipe provele posljepodne u zajedničkom druženju kako i priliči ragbijaškom trećem poluvremenu.

Do kraja sezone mlade ragbijaše očekuju još dva turnira koji su priprema za službeno prvenstvo u rujnu 2017.  Svi zainteresirani i dalje se mogu priključiti klubu i treninzima. Za sve informacije javite se preko Facebooka ili 091 444 8031 – stoji u dopisu iz RK Invictus Dubrovnik.

Odgovori