HRVATSKI KUP, 2. KOLO Aediumu sedam medalja!

0

U subotu 25. ožujka 2017. u Novskoj je održano II. kolo Hrvatskog kupa za poletarce (do 11 g.) i za juniore (do 19 g.).

Na natjecanju je sudjelovalo 35 natjecatelja iz 9 klubova iz Čakovca, Dubrovnika, Koprivnice, Kuče, Novske, Zagreba i Velike Gorice.

Badmintonski klub Aedium je nastupio sa 12 natjecatelja pod vodstvom trenera Ratka Galjera i Vlaha Čerjana, a ukupno su osvojili 7 medalja (4 u pojedinačnim i 3 u parskim konkurencijama).

Kod poletaraca je Davor Makivić osvojio srebrnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji. Do finala je ostvario dvije pobjede, a onda je u finalu bolji do njega bio Filip Martinović iz Novske.

U istoj konkurenciji Niko Šumić je izgubio u meču za broncu i na kraju je zauzeo odlično četvrto mjesto, dok je Patrik Karamatić peti, a Patrik Konjuh sedmi. U muškim parovima Davor i P.Karamatić su osvojili treće mjesto i brončanu medalju, dok su Niko i P.Konjuh bili četvrti.

Kod poletarki u pojedinačnoj konkurenciji Lučia Galjer je osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju, dok je Lana Korać bila treća. Pobjednica je Ana Pranić iz Zagreba.

U ženskim parovima Lana i Lučia su osvojile još jednu medalju, i to srebrnu. U sustavu svatko sa svakim, ostvarile su omjer pobjeda 3:1 i zauzele drugo mjesto. Prvi je par Pranić/Špehar iz Zagreba.

Treba spomenuti i dobar nastup Margarite Đurić koja je je zauzela 6. mjesto u pojedinačnoj konkurenciji.

Kod juniorki najuspješnija je bila Mia Čerjan koja je u osvojila dvije medalje, srebrnu u pojedinačnoj i brončanu u konkurenciji mješovitih parova. Pojedinačno, Mia je do finala ostvarila dvije pobjede, a onda je u finalu bolja od nje bila prva nositeljica Inga Sadaić iz Zagreba.

U istoj konkurenciji Barbara Janičić je zauzela peto mjesto, Andrea Vlašić je bila jedanaesta, Leona Milković dvanaesta, a Maris Guca četrnaesta. U mješovitim parovima, Mia je zajedno sa suigračem iz Čakovca Lukom Grubićem zauzela treće mjesto,
dok je Barbara bila šesta u paru sa Linom Zadravecom iz Čakovca, a Leona i Fran Pipunić iz Zagreba su na kraju bili osmi.

Odgovori