HRVATSKI KUP Barbara srebrna i brončana, Nika i Marko brončani!

0

U subotu i nedjelju 11. i 12. ožujka 2017. u dvorani OŠ Župa Dubrovačka održano je II. kolo Hrvatskog kupa za mlađe kadete (do 13 g.), kadete (do 15 g.) i mlađe juniore (do 17 godina).

Na natjecanju je sudjelovalo 70 natjecatelja iz 11 klubova iz Dubrovnika, Zagreba, Velike Gorice, Čakovca, Bjelovara, Koprivnice, Novske, Pule i Splita.

Badmintonski klub Aedium je nastupio sa 14 natjecatelja pod vodstvom trenera Vlaha Čerjana.

Najuspješnija je bila Barbara Janičić koja je kod mlađih juniorki osvojila srebrnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji.

U finalu je bolja od nje bila prva nositeljica Inga Sadaić iz Zagreba, a prethodno je u polufinalu pobijedila drugu nositeljicu Iru Misir iz Velike Gorice.

Drugu medalju, brončanu, Barbara je osvojila u konkurenciji mješovitih parova zajedno sa suigračem iz Čakovca Bornom Vadljom. U polufinalu su izgubili od prvih nositelja i kasnijih pobjednika para Sadaić/Meglić iz Zagreba.

Kod mlađih juniorki još je nastupila Leona Milković koja je u pojedinačno bila osma, a u mješovitim parovima je zauzela šesto mjesto u paru sa Filipom Kneževićem iz Čakovca.

Kod mlađih kadeta Nika Matana i Marko Janičić osvojili su brončanu medalju u konkurenciji mješovitih parova. U istoj konkurenciji Nika Masle i Maroje Musladin su biti šesti.
U pojedinačnoj konkurenciji Marko je bio nadomak još jednoj medalji, ali je u meču za treće mjesto izgubio od Ivana Kukle iz Novske i tako na kraju zauzeo četvrto mjesto.
Vrijedi istaknuti i peto mjesto Lane Korać u pojedinačnoj konkurenciji kod mlađih kadetkinja s obzirom da Lana tek dogodine prelazi u ovu dobnu skupinu.

Kod kadeta su nastupile Andrea Vlašić i Maja Makivić. Andrea je u mješovitim parovima osvojila peto mjesto zajedno sa suigračem iz Čakovca Ivanom Grubićem,
dok je pojedinačno je bila deseta, a Maja petnaesta.

Odgovori