HRVATSKI KUP Barbari dvije bronce, Marku i Niki srebro

0

U subotu i nedjelju 21. i 22. listopada 2017. u Čakovcu je održano IV. kolo Hrvatskog kupa za mlađe kadete (do 13 g.), kadete (do 15 g.) i mlađe juniore (do 17 g.).

Na natjecanju je sudjelovalo 70 natjecatelja iz 10 klubova iz Zagreba, Velike Gorice, Čakovca, Bjelovara, Koprivnice, Novske i Dubrovnika.

Badmintonski klub Aedium je nastupio sa 4 natjecatelja pod vodstvom trenera Vlaha Čerjana.

Kod mlađih juniorki Barbara Janičić je osvojila dvije brončane medalje, po jednu u pojedinačnoj i konkurenciji mješovitih parova.

Pojedinačno u konkurenciji 11 natjecateljica, Barbara je u polufinalu izgubila od prve nositeljice i kasnije pobjednice Inge Sadaić iz Zagreba, a onda je u meču za treće mjesto pobijedila Anteu Rendulić iz Zagreba.

U mješovitim parovima, Barbara je zajedno sa suigračem iz Čakovca Bornom Vadljom osvojila još jednu brončanu medalju.

Bolji su bili od para Buchberger/Misir iz Velike Gorice, a prethodno su u polufinalu izgubili od pobjedničkog para Meglić/Sadaić iz Zagreba.

Kod mlađih kadeta u konkurenciji mješovitih parova Nika Matana i Marko Janičić su osvojili srebrnu medalju i tako opravdali status drugih nositelja.

Na putu do finala su ostvarili dvije pobjede, a u finalu su bolji od njih bili par Pipunić/Buchberger iz Zagreba/Velike Gorice.

U pojedinačnoj konkurenciji i Marko i Nika su bili nadomak još jedne medalje, oboje nisu uspjeli pobijediti u mečevima za treće mjesto.

Marko je prvo u polufinalu izgubio od drugog nositelja Filipa Bajzeka iz Novske, a onda i u meču za treće mjesto od Ivana Kukle iz Novske.

Nika je izgubila od druge nositeljice Lucije Barišić iz Bjelovara, a prethodno je u polufinalu bolja od Nike bila prva nositeljica Jelena Buchberger iz Velike Gorice.

U istoj konkurenciji je nastupila i Noa Selmani i na kraju zauzela 12. mjesto u konkurenciji 18 natjecateljica.

Marko, Nika i Noa su nastupili i u kadetskoj konkurenciji, gdje su pojedinačno redom zauzeli deseto, trinaesto i četrnaesto mjesto, a Marko i Nika su u konkurenciji mješovitih parova bili sedmi. Treba spomenuti da svo troje tek dogodine prelazi u ovu dobnu skupinu

Odgovori