HRVATSKI KUP Marko i Barbara Janičić osvojili pet medalja!

0

U subotu i nedjelju, 23. i 24. rujna u Zagrebu je održano III. kolo Hrvatskog kupa za mlađe kadete (do 13 g.), kadete (do 15 g.) i mlađe juniore (do 17 g.). Na natjecanju je sudjelovalo 65 natjecatelja iz 10 klubova iz Zagreba, Velike Gorice, Čakovca, Bjelovara, Koprivnice, Novske i Dubrovnika.

Badmintonski klub Aedium je nastupio sa 7 natjecatelja pod vodstvom trenera Vlaha Čerjana. Najuspješniji su bili Barbara Janičić koja je osvojila dvije srebrne medalje i Marko Janičić koji je osvojio jednu srebrnu i dvije brončane medalje.

Kod mlađih kadeta Marko Janičić je osvojio brončanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji. Do polufinala je ostvario dvije pobjede, a onda je bolji od njega bio 2. nositelj Filip Bazjek iz Novske, dok je kasnije u meču za 3. mjesto pobijedio Ivana Kuklu također iz Novske. Pobjednik je Roko Pipunić iz Zagreba u konkurenciji 16 natjecatelja.

U muškim parovima Marko je zajedno sa suigračem iz Čakovca, Josipom Đerijem, osvojio srebrnu medalju. Bolji od njih u finalu su bili par Pipunić/Korunda iz Zagreba.
Prethodno su Marko i Josip pobijedili parove iz Novske i Bjelovara.

Kod mlađih kadetkinja u pojedinačnoj konkurenciji najbliža medalji je bila Nika Matana, koja je u meču za treće mjesto izgubila od Lucije Mežnarić iz Novske.

Nika je prvo ostvarila dvije pobjede, a onda je u polufinalu bolja od nje bila 2. nositeljica Lucija Barišić iz Bjelovara.

Još su nastupile Noa Selmani koja je bila sedma, te Nika Masle koja je zauzela trinaesto mjesto. U konkurenciji 18 natjecateljica pobjednica je Jelena Buchberger iz Velike Gorice.
U ženskim parovima Masle/Matana su bile šeste, a Noa je u paru sa suigračicom Janom Turk iz Čakovca zauzela sedmo mjesto.

Kod kadeta u pojedinačnoj konkurenciji gdje je nastupilo 17 natjecatelja, Marko Janičić je osvojio još jednu brončanu medalju. U meču za treće mjesto pobijedio je Roka Pipunića iz Zagreba.

23.09.2017. Zagreb - HK U13 - Marko Janičić – pojedinačnoPrvo je u eliminacijskom dijelu ostvario dvije pobjede, a onda je u polufinalu izgubio od 1. nositelja i kasnijeg pobjednika natjecanja, Ivana Gotesmana iz Zagreba.

U muškim parovima Marko je sa zajedno suigračem Dinom Blažićem iz Čakovca osvojio 5. mjesto. Treba spomenuti da Marko tek dogodine prelazi u ovu dobnu skupinu,
isto kao i Noa i dvije Nike koje su u kod kadetkinja u pojedinačnoj konkurenciji redom osvojile šesto, jedanaesto i dvanaesto mjesto, dok je u ženskim parovima par Masle/Matana zauzeo šesto mjesto.

Kod juniori najuspješnija je bila Barbara Janičić koja je osvojila dvije srebrne medalje, po jednu u pojedinačnoj i parskoj konkurenciji.

Pojedinačno, Barbara je do finala ostvarila dvije pobjede, a onda je u finalu bolja od nje bila prva nositeljica Ira Misir iz Velike Gorice.

Treba dodati da je u polufinalu pobijedila 2. nositeljicu Anteu Rendulić iz Zagreba. U istoj konkurenciji Nikolina Kabiček je zauzela sedmo mjesto, a Maris Guca je deseta.

U ženskim parovima, Barbara i Ira su osvojile još jednu medalju, i to srebrnu. U sustavu svatko sa svakim, ostvarile su omjer pobjeda i poraza 3:1 i na kraju zauzele drugo mjesto.
Prvi je par Martinuš/Rendulić iz Zagreba sa istim omjerom 3:1, ali su konačnom poretku imale bolju gem razliku. Par Kabiček/Guca je bio nadomak medalje osvojivši četvrto mjesto.

Odgovori