HRVATSKI KUP Mia, Lana i Patrik osvojili po dvije medalje!

0

U subotu 28. listopada 2017. u Zagrebu je održano IV. kolo Hrvatskog kupa za poletarce (do 11 g.) i za juniore (do 19 g.). Na natjecanju je sudjelovalo 40 natjecatelja iz 9 klubova iz Zagreba, Velike Gorice, Čakovca, Dubrovnika, Koprivnice, Kuče i Novske.

Badmintonski klub Aedium je nastupio sa 8 natjecatelja pod vodstvom trenera Vlaha Čerjana, a ukupno su osvojili 6 medalja (3 u pojedinačnim i 3 u parskim konkurencijama).

Kod poletarki u pojedinačnoj konkurenciji Lana Korać je osvojila srebrnu medalju. Do finala je ostvarila dvije pobjede, a onda je bolja od nje bila Ana Pranić iz Zagreba.

Lučia Galjer je opet bila nadomak medalje, u meču za broncu izgubila je od Kore Špehar iz Zagreba i na kraju zauzela četvrto mjesto. Ukupno je nastupilo 10 natjecateljica.

U ženskim parovima Lana i Lučia su osvojile još jednu medalju, i to srebrnu. U sustavu svatko sa svakim, ostvarile su omjer pobjeda i poraza 3:1 i na kraju zauzele drugo mjesto.
Prvi je par Pranić/Špehar iz Zagreba.

Kod poletaraca Patrik Karamatić je ponovo osvojio brončanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji. U polufinalu je bolji od njega bio Filip Martinović iz Novske, a onda je u meču za treće mjesto Patrik pobijedio Vita Blažića iz Čakovca. Ukupno je nastupilo 10 natjecatelja, a još su nastupili Davor Makivić koji je zauzeo šesto mjesto, Patrik Konjuh koji je sedmi, te Niko Šumić koji je deseti.

U muškim parovima Karamatić i Makivić su osvojili srebrnu medalju. U sustavu svatko sa svakim, ostvarili su omjer pobjeda i poraza 2:1 i na kraju zauzeli drugo mjesto.

Par Konjuh/Šumić je bio blizu medalje osvojivši četvrto mjesto, a prvi je par Martinović/Matovina iz Novske/Koprivnice.

Kod juniorki najuspješnija je bila Mia Čerjan koja je u osvojila dvije medalje, brončanu u pojedinačnoj i srebrnu u konkurenciji mješovitih parova.

Pojedinačno, u meču za treće mjesto, Mia je bila bolja od Lucije Buchbergere iz Velike Gorice i tako osvojila brončanu medalju.Prethodno je u polufinalu Mia izgubila od Ire Martinuš iz Zagreba, a pobjednica je Lucija Trgovac isto iz Zagreba.

U konkurenciji mješovitih parova, Mia je zajedno sa suigračem Lukom Grubićem iz Čakovca zauzela drugo mjesto i srebrnu medalju. Do finala su ostvarili dvije pobjede, a u finalu su bolji od njih bili par Ban/Trgovac iz Zagreba.

Vrijedi istaknuti i povratak Lukše Zlošila koji je nakon polugodišnje stanke nastupio u konkurenciji juniora.

Odgovori