IN MEMORIAM Ivo Ivaniš

0

Stigao je još jedan 16. kolovoz, datum koji će među ljubiteljima vaterpola i navijačima Juga, biti obilježen kao tužan dan kada smo prije trinaest godina izgubili jednog od svojih najdražih sinova, Iva Ivaniša, legendu Juga i hrvatskog vaterpola.

Vaterpolska karijera Iva Ivaniša tog subotnjeg jutra naprasno je prekinuta. Napustio nas je sa samo 27 godina u naponu snage, a mogao je još puno toga dati.

Uspješnu vaterpolsku karijeru započeo je 1991. godine igrajući za VK Jug s kojim je osvojio naslov prvaka Europe, Kup LEN, dva Prvenstva Hrvatske i tri nacionalna kupa. Od 1994. do 1996. nastupao je i za zagrebačku Mladost s kojom je osvojio dva Prvenstva Hrvatske i naslov prvaka Europe.

Image Map

Od 1996. nastupao je za Hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju s kojom je osvojio srebrna odličja na Mediteranskim igrama u Bariju 1997. i Europskom prvenstvu u Firenci 1999. Sudjelovao je i na Olimpijskim igrama u Sydneyju 2000.

Uspomene na Iva trajno su urezane u nas. Ponosni smo što smo ga imali čast poznavati i naše misli uvijek će biti uz Ivovu obitelj i prijatelje, stoji na službenoj stranici VK JUG.

Odgovori