JEDINSTVENA ATLETSKA UTRKA DuRun10K Utrka mira ponovno starta u Dubrovniku!

0

DuRun10K jedinstvena je atletska utrka koja se po četvrti puta održava u Dubrovniku 1. siječnja 2018., sa startom na Stradunu u 14:00h. Posebnost utrke je ljepota njezine trase s početkom i završetkom u povijesnom središtu, unutar zidina, na čuvenom Stradunu.

Start i cilj se nalaze na polovici Straduna, što po sebi daje poseban ugođaj cijeloj utrci. Staza nije lagana – odmah s izlaskom iz zidina kroz Vrata od Ploča počinje konstantni uspon Ulicom Frana Supila sve do okretišta u duljini od 2,2 km. Nakon okretišta, trasa se spušta istim putem nazad u duljini od 700m, skreće u Ulicu Petra Krešimira IV, ponovo se uspinje tristotinjak metara odakle se nudi jedinstven pogled na zidine i staru gradsku luku.

Trasa se zatim spušta natrag prema Gradu Ulicom Petra Krešimira IV, sve do ulaska u Zagrebačku ulicu gdje naglo skreće uz same zidine, te Ulicom Iza Grada, sve uz same zidine, dolazi do Vrata od Pila.

Image Map

Ulaz u zidine preko starog drvenog mosta traži posebnu pažnju trkača na strmom i zavojitom međuprostoru između vanjskog mosta i samog Straduna. Prolaskom ispod startno/ciljnog luka završava prvi krug u duljini od točno 5 km. Trče se dva istovjetna kruga.

UTRKA MIRA PONOVNO U DUBROVNIKU
Davne 1987. godine filozof mira Sri Chinmoy postavio je temelje manifestacije koja kroz trčanje povezuje ljude diljem svijeta, s ciljem promicanja međunarodnog prijateljstva, razumijevanja, mira i harmonije.

Utrka mira (Peace run) održava se svake godine, a do sada su trkači, noseći baklju mira, prošli kroz više od 150 zemalja. Možemo reći da Peace run sada već tradicionalno starta prvog dana svake nove godine u Dubrovniku – ove godine bit će to četvrti put za redom da se baklja mira pali upravo prije starta DuRun 10K. Baklju će, nakon Himne mira, upaliti Mato Franković, gradonačelnik Grada Dubrovnika.

Trkači će, noseći baklju mira, trčati utrku dugu 10 kilometara s porukom: ako možemo trčati zajedno u miru i skladu, tada možemo zajedno i živjeti u miru i prijateljstvu!

POSEBNA OBAVIJEST
Promet će biti zatvoren od ulaza u Javnu garažu na Zagrebačkoj ulici, te na čitavom potezu oko Ploča – Ulica Frana Supila, Ulica Petra Krešimira IV, Ulica Bruna Bušića i Iza Grada do Pila, u vremenu od 13.50 sati do 15.15 sati.

DuRUN10K utrka održava se u sklopu Zimskog festivala pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i Turističke zajednice Grada.

Odgovori