JUDO / EP Hrvatska u Tel Avivu brani šest europskih medalja

0
Image Map

Najbolji hrvatski judaši i judašice nastupaju u suncem okupanom Tel Avivu (11. i 12. studenog) na Europskom prvenstvu za mlađe seniore, a danas su saznali svoj put do možebitnih medalja.

Kažu kako ždrijeb sportaš ne može kontrolirati, ali je ipak dosta značajan faktor u uspjehu. Međutim, kada se želi biti najbolji treba se pobijediti sve, tako da smo s izbornikom ženskim reprezentacija, Vladimirom Preradovićem prokomentirali ždrijeb hrvatskih judoka na Europskom prvenstvu za mlađe seniore (petak 11. i subota 12.11., Tel Aviv).

Na izraelskom tatamiju Hrvatsku će predstavljati 10 judoka, od čega dva judaša, Dominik Družeta (do 81 kg) i Marko Kumrić (do 90 kg). Družeta će se u prvom kolu boriti protiv Girardoza (SUI), a Kumrić protiv Klammerta (CZE), prošlogodišnjeg prvaka Europe u ovoj konkurenciji.

Image Map

Čak osam judašica brani boje Hrvatske, a ždrijeb im je donio sljedeće protivnice.

U kategoriji do 52 kg Tihea Topolovec (do 52 kg) ide na bolju iz dvoboja Giorda (ITA) – Giles (GBR), a Tena Šikić (do 52 kg), koja je prva nositeljica ždrijeba, ide na pobjednicu Chertyl (UKR) – Cordero Gimenez (ESP).

Do 63 kg, Ana Kokeza se bori protiv Padilla Guerrero (ESP), u prvom nastupu na EP-u za mlađe seniore i veliki motiv za talentiranu Splićanku. Maja Blagojević u istoj kategoriji čeka bolju od Lopez Aguilera (ESP) – Renshall (GBR) i ima možda i najneugodniji kompletan ždrijeb od svih naših judoka.

Brigita Matić (do 78 kg), koja još vuče ozljedu s Grand Prixa u Zagrebu ide na Kulagu (POL), što je repriza polufinala juniorskog Europskog prvenstva iz Malage ove godine kada je slavila naša judašica. Karla Prodan u istoj kategoriji ide na domaću predstavnicu Hershko (ISR) i zbog ždrijeba bi mogli imati i hrvatski dvoboj u polufinalu ili repasažu.

U kategoriji preko 78 kg Ivana Šutalo, prva je nositeljica ždrijeba, čeka bolju iz dvoboja Zaleczna (POL) – Boyle (GBR) i jedna je od favoritkinja za medalju, dok debitantica Tina Radić ide na Myers (GBR) i željna je dokazivanja.

Pregled početnih borbi hrvatskih judoka na EP U23 Tel Aviv 2016:

Petak, 11. studenog

Tena Šikić – Chertyl (UKR)/Cordero Gimenez (ESP) (do 52 kg)
Tihea Topolovec – Giorda (ITA)/Giles (GBR) (do 52 kg)
Maja Blagojević – Ekaterina Lialina (RUS) (do 63 kg)
Ana Kokeza – Padilla Guerrero (ESP) (do 63 kg)

Subota, 12. studenog

Brigita Matić – Kulaga (POL) (do 78 kg)
Karla Prodan – Hershko (ISR) (do 78 kg)
Ivana Šutalo – Zaleczna (POL)/Boyle (GBR) (preko 78 kg)
Tina Radić – Myers (GBR) (preko 78 kg)
Dominik Družeta – Girardoz (SUI) (do 81 kg)
Marko Kumrić – Klammert (CZE) (do 90 kg)

Odgovori