Juniorke ŽOK Dubrovnik osigurale plasman među osam najboljih!

0
Juniorke Dubrovnika

Ženski odbojkaški klub Dubrovnik je na Dalmatinskom juniorskom prvenstvu koje se održavalo danas i jučer u organizaciji OK Zadar u Zadru zauzela visoko drugo mjesto te se plasirala u samu završnicu natjecanja, među najboljih osam ekipa u državi!

– Kao prošlogodišnje prvakinje ovog istog prvenstva potvrdile smo da nam je mjesto na vrhu u ovoj kategoriji natjecanja, ističu trenerice Mirjana Vreća i Marina Radić.

– Nakon puna dva sata odlične i borbene igre, protiv iskusne ekipe OK Zadar koja se u istom sastavu natječe u Prvoj A ligi, ravnopravno smo se nosile do zadnjeg poena. Sam rezultat govori koliko je bilo napeto u finalu, u petom setu Zadranke su bile bolje za nijansu, te s rezultatom od 16:14 zauzele prvo mjesto. Sve pohvale našim curama koje su ostavile srce na terenu i na ovom turniru imale četiri pobjede i samo taj jedan poraz sa dva poena razlike, u glas će trenerice Dubrovnika koje još ističu:

U svojoj skupini smo pobijedile ekipu OK Split sa rezultatom 2:1, ekipu OK Kaštel Lukšić sa 2:0 dok smo u četvrtfinalu bili bolji od Trogira također – 2:0. U polufinalu smo igrali protiv Solina, međutim i u toj utakmici smo upisali pobjedu 2:0 što je bilo dovoljno za prolaz na Državno juniorsko prvenstvo (među osam najboljih).

– Potvrdu da imamo kvalitetne igračice dokazuju i pojedinačne nagrade. Za najbolju napadačicu nagradu je dobila Ivana Marinović, najbolji srednji bloker je Orsula Štaka, a libero Petra Putica.

ŽOK Dubrovnik je plasman u završnicu državnog prvenstva izborio u sastavu Ivana Marinović, Gabrijela Stipanović, Ana Matuško, Ana Matušić, Orsula Štaka, Hana Dilberović, Petra Putica, Đive Turaljić, Ivana Ivaniš, Nikolina Tomašević, Martina Vreća, Azra Mehiž, Katija Vuličević i Mara Šilje.

Završnica će se igrati u Osijeku od 12. do 14. siječnja 2018. godine.

Odgovori