KADETSKO PH Barbara Janičić srebrena pojedinačno i zlatna u paru!

0
FOTO BK Aedium

U nedjelju 13. studenog 2016. u dvorani OŠ “Župa Dubrovačka” u Mlinima održano je Prvenstvo Hrvatske za kadete (do 15 g.) u badmintonu.

Ukupno je sudjelovalo 16 igračica i 13 igrača iz 6 klubova iz Čakovca, Dubrovnika, Novske, Velike Gorice i Zagreba. Domaćin natjecanja je bio Badmintonski klub Aedium za kojeg su nastupile Barbara Janičić i Andrea Vlašić pod vodstvom trenera Ratka Galjera i Vlaha Čerjana.

Barbara je u pojedinačnoj konkurenciji osvojila srebrnu medalju i tako postala kadetska doprvakinja Hrvatske. Do finala je ostvarila tri pobjede, a u finalu je bolja od nje bila prva nositeljica Ira Misir iz Velike Gorice. U istoj konkurenciji Andrea je izgubila u prvom kolu od Ire Martinuš iz Zagreba koja je na kraju zauzela 3. mjesto.

U parovima Barbara je zajedno sa Irom Misir osvojila zlatnu medalju i postala kadetska prvakinja Hrvatske u parovima, a u finalu su pobijedile par Martinuš/Cvitkušić iz Zagreba.
U istoj konkurenciji Andrea je u paru sa Lunom Šaban iz Zagreba osvojila 3. mjesto i brončanu medalju, i tako upotpunila kolekciju osvojenih medalja domaćih igračica.

Odgovori