Kumrić i Šutalo nisu uspjeli iznenaditi nositelje, u nedjelju s Gruzijom

0

Posljednjeg dana individualnih natjecanja na Svjetskom judo prvenstvu u Budimpešti nastupilo je dvoje hrvatskih judoka, Zlatko Kumrić (do 100 kg) i Ivana Šutalo (preko 78 kg).

Nakon ždrijeba Svjetskog prvenstva u Budimpešti put za veliki rezultat najteže je izgledao u subotnjem programu. Pokazalo se to točnim i na tatamiju jer je Kumrić upisao (očekivanu) pobjedu zahvatom protiv Kenijca Mburua, a zatim išao na prvog nositelja, Nizozemca Korrela. Nakon pet poraza, 23-godišnji Splićanin je vjerovao u pobjedu, ali se Nizozemac još jednom pokazao kao tvrd protivnik koji je iskoristio svoje prilike i s wazarijima prošao dalje.

 

Ivana Šutalo je za protivnicu imala treću nositeljicu, Turkinju Sayit, s kojom se dobro nosila, pogotovo u prvom dijelu borbe. Na kraju je Turkinja prošla ipponom (zahvat).

– Zadovoljna sam borbom jer sam se uvjerila da se mogu nositi i boriti s puno jačima i boljima. Sada se okrećemo nedjelji i ekipnom natjecanju. Već smo se dokazali kao ženska ekipa, a sada idemo u mješovitu priču i nadam se barem dobrom plasmanu – rekla je 22-godišnja Dubrovkinja.

Ekipno natjecanje u nedjelju počinje u 9.00 sati, dok je finalni blok u 15.00 sati. Ždrijeb održan uoči finalnog bloka u subotu donio je Hrvatskoj za prvog protivnika ekipu Gruzije, a u slučaju pobjede idemo na Nizozemsku, Rusiju ili Kubu.

– Možemo biti zadovoljni ždrijebom. Cijela ekipa je iznimno motivirana, izražen je zajednički, timski duh te vjerujemo da možemo do kvalitetnog rezultata – rekao je nakon ždrijeba izbornik muških reprezentacija Dean Ilić.

Na prvom mješovitom natjecanju reprezentacije će se boriti u po tri muške (do 73 kg, do 90 kg i preko 90 kg) te tri ženske kategorije (do 57 kg, do 70 kg, preko 70 kg). U slučaju izjednačenog rezultata nakon šest borbi odlučit će broj ippona, wazarija i kazni. Ukoliko i tada bude izjednačen rezultat ždrijebom će se birati sedma borba koja će odlučiti pobjednika.

Odgovori