Lana Korać brončana, srebro za par Korać/Galjer

0

U subotu, 10. prosinca 2016. u Novskoj je održano Prvenstvo Hrvatske u badmintonu za poletarce (do 11 g.) i juniore (do 19 g.).

U kategoriji poletaraca ukupno je sudjelovalo 13 igračica i 12 igrača iz 9 klubova iz Bjelovara, Čakovca, Dubrovnika, Koprivnice, Novske, Velike Gorice i Zagreba,
dok je u kategoriji juniora ukupno nastupilo 15 igračica i 17 igrača iz 7 klubova iz Čakovca, Dubrovnika, Novske, Velike Gorice i Zagreba.

Badmintonski klub Aedium je nastupio sa 4 igračice pod vodstvom trenera Ratka Galjera.
Ukupno su osvojili četiri medalje, a najuspješnija je bila Lana Korać koja je osvojila dvije medalje, srebrnu i brončanu.

Kod poletarki u pojedinačnoj konkurenciji Lana je osvojila brončanu medalju, a u polufinalu je tijesno poražena od Vlatke Kopse iz Zagreba.

U istoj konkurenciji je nastupila i Lučia Galjer koja je dospjela do četvrtfinala, a pobjednica i prvakinja Hrvatske je Jelena Buchberger iz Velike Gorice. U ženskim parovima Lana i Lučia su osvojile srebrnu medalju i postale poletarske viceprvakinje Hrvatske u parovima, a u finalu je bolji od njih bio par Buchberger/Kopsa.

Kod juniorki naše igračice su bile uspješne u parskoj konkurenciji. Brončane medalje su osvojile Mia Čerjan u paru sa Lucijom Buchberger iz Velike Gorice te Barbara Janičić zajedno sa suigračicom Irom Misir također iz Velike Gorice. Pobjednički par je Sadaić/Trstenjak iz Zagreba/Čakovca.

U pojedinačnoj konkurenciji Mia Čerjan je dospjela do četvrtfinala, a Barbara Janičić je poražena u osminifinala. Zlato u ovoj konkurenciji osvojila je Lucija Trgovac iz Zagreba.

Od naših igrača u Novskoj je trebao nastupiti i Marin Šućur ali je zbog bolesti morao otkazati svoj nastup.

Odgovori