MEĐUNARODNI TURNIR Barbara Janičić ostvarila pet pobjeda i dva poraza

0
Kadetska reprezentacija Hrvatske | FOTO cba.hr

Od 25. do 27. studenog 2016. u Pečuhu (Mađarska) održan je badmintonski međunarodni turnir za kadete (do 15 g.) pod nazivom Nations to Nations U15 2016. na kojem je sudjelovalo ukupno 8 reprezentacija i to Danske, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Škotske, Ukrajine, te dva sastava domaćina Mađarske.

Format natjecanja je takav da igra svatko sa svakim, ukupno 7 susreta za sve reprezentacije. U svakom susretu igraju se po tri muška i ženska pojedinačna meča, zatim po jedan muški i ženski par, te jedan mješoviti par, što je ukupno 9 mečeva.

Za reprezentaciju Hrvatske, koja je u konačnom poretku zauzela 7. mjesto, nastupila je i Barbara Janičić, članica BK Aedium. Hrvatska je ostvarila 1 pobjedu i 6 poraza, bolji su bili od Slovenije, a od ostalih reprezentaciju su izgubili. Treba napomenuti da je Hrvatska bila oslabljena neigranjem svog najboljeg igrača Borne Vadlje iz Čakovca.

Barbara, koja je nominalno postavljena za 2. igračicu u reprezentaciji, na turniru je odigrala ukupno 7 mečeva u pojedinačnoj konkurenciji i ostvarila 5 pobjeda i 2 poraza, te 2 meča u ženskim parovima uz omjer pobjeda i poraza 1:1.

Za reprezentaciju Hrvatske su nastupili: Ira Misir (Velika Gorica), Barbara Janičić (Dubrovnik), Ira Martinuš (Zagreb), Tamara Cvitkušić (Zagreb), Vito Buchberger (Velika Gorica), Ivan Gotesman (Zagreb) i Karlo Sladojević (Novska), a izbornica je Renata Horvat Vrbnjak (Zagreb).

Odgovori