MEĐUNARODNO PRVENSTVO ‘ADRIA 7S’ Treće mjesto za ragbijaše Invictusa

0
2. HRL Ragbi klub Invictus Dubrovnik - Ragbi klub Lokomotiva Zagreb | FOTO Davor Lopin (arhiva)

Otvorena je nova sezona Adria 7s međunarodnog prvenstva. Prvo kolo Adria 7s započelo je turnirom u Metkoviću u organizaciji novonastale ekipe, selekcije najboljih igrača RK Metkovića i RK Ploče koji su pod imenom Ragbi klub Neretva upisali i prve minute.

Uz Neretvu, od ove godine, prvenstvu su se priključili i RK Makarska rivijera te RK Cetinje a uz njih su tu i prošlogodišnja tri prvoplasirana tima, Herceg Mostar, Invictus Dubrovnik te Arsenal Tivat.

Prvenstvo od ove godine ima drugačiji sistem, pa se odvija kroz turnire u kojim su ekipe podjeljene u 2 skupine prema plasmanu predhodnog turnira. Tako su se ragbijaši Invictusa u skupini našli sa Neretvom i Cetinjem te pobjedama 12:5 te 24:7 osigurali prvo mjesto u skupini.

U polufinalu, dubrovački su ragbijaši odmjerili snage sa Makarskom, koja iako nova u ovom natjecanju, ima najdužu ragbi tradiciju među svim sudionicima. Upravo su Makarani ti koji su jedini na ovom turniru uspjeli pobijediti Invictus te preko Dubrovčana pronašli svoj put u finale.

Invictus je nakon poraza u polufinalu (33:7), skupio svoje redeve te u utakmici za treće mjesto pobijedio Cetinje sa 26:15.

Nakon ovog turnira u Metkoviću slijede još 4 kola ovog prvenstva u kojima će Dubrovački ragbijaši sigurno grabiti prema vrhu i pokušati uzeti naslov koji im je prošle godine izmakao za jedno mjesto.

Dubrovčani su ovog puta nastupili u sastavu: Vjekoslav Šoša, Roberto Ugrina, Ivan Cvetković, Ante Stojan (c), Patrick Rowentree, Josip Tufekčić, David Casey, Nikša Tomić i Mario Šimunović.

Iduće kolo Adria 7s prvenstva igrati će se u Makarskoj i to 25. studenog, a do tada će Dubrovčani odigrati utakmicu Kupa Hrvatske sa Sinjem u Sinju (11.studenog) te drugo kolo druge ragbi 15 lige u Zagrebu sa Zagreb Blues (18.studenog).

Još jednom pozivamo sve zainteresirane da nam se priključe na treninzima i postanu dio ovog atraktivnog sporta! – stoji u dopisu iz Ragbi kluba Invictus.

Odgovori