Memorijal ‘Vedran Jelavić’ održati će se od 14. do 17. prosinca

0
Sveučilište u Dubrovniku je prošle godine u košarci osvojilo brončanu medalju

Međunarodni sveučilišni turnir u košarci i odbojci, memorijal „Vedran Jelavić“ održat će se u sportskoj dvorani Gospino polje od 14. do 17. prosinca s tim da će se prvi dan turnira igrati u dvorani Paola di Rosa.

Na 21. izdanju turnira nastupiti će osam odbojkaških i šest košarkaških ekipa. U ženskoj odbojci natjecati će se: Veleučilište Rijeka, FMTU Opatija, Veleučilište Karlovac, Sveučilište u Zadru, Sveučilište Sjever Varaždin, University of Pecs (HUN), Univerzitet u Zenici (BIH) i Sveučilište u Zagrebu.

U muškoj košarci snage će odmjeriti Sveučilište u Dubrovniku, Interuniverzitetski centar Dubrovnik, Veleučilište Rijeka, University of Pecs (HUN), Univerzitet u Zenici (BIH) i Univerzitet u Nikšiću (CG).

Za Sveučilište u Dubrovniku nastupaju: Ivan Vodopija, Božo Katić, Toni Mustapić, Miran Bajramović, Husnija Habul, Nino Lovrić, Dominik Kotlar, Vlaho Mjehović, Mateo Kraljević, Ivo Šuperak, Alen Dilberović i Šime Šoštarić. Voditelj momčadi je Božan Dadić.

U subotu, posljednjeg dana turnira, prije finalnih utakmica, tradicionalno će se održati natjecanje u šutiranju trica i zakucavanju. Za prve tri ekipe i momčadi u ukupnom poretku predviđeni su pehari i medalje, kao i nagrada za Fair play koja će se dodijeliti jednoj ekipi/momčadi prema izboru stručnjaka te po jedna statua za najboljeg u šutiranju trica i atraktivnom zakucavanju.

Memorijal Vedran Jelavić održat će se 21. godinu za redom u sjećanje na preminulog profesora Sveučilišta u Dubrovniku i najstariji je turnir ovakve vrste. Pozivamo sve mlade, studente, sportaše, profesore, ali i sve građane da se odazovu i dođu u Gospino polje bodriti momčad Sveučilišta u Dubrovniku, koja je prošle godine osvojila brončanu medalju.

Odgovori