Mia Čerjan osvojila dva, Barbara Janičić i Lana Korać po jedno zlato!

0

U subotu 18. veljače 2017. u Dubrovniku je održano I. kolo Hrvatskog kupa za poletarce (do 11 g) i juniore (do 19 g.). Natjecanje je održano u dvorani OŠ Župa Dubrovačka.
Badmintonski klub Aedium nastupio je sa ukupno 18 igračica i igrača pod vodstvom trenera Ratka Galjera i Vlaha Čerjana.

Najuspješnija je bila Mia Čerjan koja je kod juniorki osvojila dvije zlatne medalje, i to jednu u pojedinačnoj konkurenciji, a drugu u ženskim parovima zajedno sa klupskom suigračicom Barbarom Janičić.

Njih dvije su igrale i finale u pojedinačnoj konkurenciji u kojem je Mia bila bolja rezultatom 2:1. Treće mjesto u istoj konkurenciji osvojila je Andrea Vlašić, a četvrta je Helena Zvone.

U ženskoj parskoj konkurenciji drugo mjesto osvojile su Nikolina Kabiček i Maris Guca, a treće su bile Leona Milković i Andrea Vlašić.

Kod juniora vrijedi istaknuti treće mjesto muškog para Lukša Zlošilo i Marko Janičić, te četvrto mjesto Lukše u pojedinačnoj konkurenciji.

Kod poletarki najuspješnija je bila Lana Korać koja je osvojila prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji, a finalu je bila bolja od klupske igračice Lučie Galjer.

Još su konkurenciji poletarki nastupili Petra Šilje (4.), Romea Milković (5.) i Margarita Đurić (6.).
Kod poletaraca Davor Makivić je osvojio drugo mjesto, Patrik Karamatić treće mjesto, te Patrik Konjuh (5.) i Niko Šumić (6.).

Sveukupno je BK Aedium na ovom natjecanju osvojio 12 medalja (8 u pojedinačnim i 4 u parskim konkurencijama) .

Odgovori