OTKAZAN DUBROVNIK KUP Buyrumplatz odlazi u povijest, a stiže Arena Gruž!

0

Grad Dubrovnik planira uskoro početi radove na adaptaciji postojećeg kompleksa igrališta Osnovne škole Ivana Gundulića u svojevrsni sportsko-rekreacijski park. Osim za učenike osnovne škole, koji će dobiti bolje uvjete za izvannastavne aktivnosti, ovo ulaganje značajno je i za građane s područja Gruža jer će dobiti novo mjesto za rekreaciju i druženje.

Naime, u obuhvatu gruške škole postoje dva sportska igrališta i slobodna površina za izvan nastavne aktivnosti, a prostor je omeđen dotrajalom ogradom i tribinama.

Adaptacijom je planirana zamjena podloge jednog igrališta, dok će se slobodna zona oplemeniti i namijeniti dječjim aktivnostima, a oko čitavog obuhvata postavit će se nova zaštitna ograda.

Postojeće tribine će se u potpunosti obnoviti te proširiti prema standardima s novim stepenicama, a  uz slobodnu zonu izgradit će se pomoćna građevina koja će služiti za potrebe pratećih sadržaja škole. Građevina će biti opremljena sanitarijama i spremištem, a izvest će se na način da se uklopi u postojeći teren sa zelenim krovom. Postavit će se nova rasvjeta i klupe za odmor te će se zelene površine hortikulturno urediti .

Novi i obnovljeni sportski sadržaji za rekreaciju mjesto su budućeg okupljanja stanovnika ovog dijela grada. Investiciju će provesti nadležni Upravni odjel za  izgradnju i upravljanje projektima, a procjenjuje se na oko milijun kuna.

Podsjetimo, u okviru ulaganja gradske uprave u kapacitete rekreativne i društvene namijene u tijeku su i radovi na uređenju parka s dječjim i sportskim igralištem te prostorom za fitness na otvorenom u Solitudu, gdje će se kombiniranjem sadržaja namijenjenog svim dobnim skupinama dobiti kvartovski rekreacijski park te tako pasivni gradski prostor prenamijeni u zelenu zonu za sport i rekreaciju.

Obavještavamo sve prijatelje, partnere i sudionike kako ove godine nećemo održati Dubrovnik kup zbog kompletne renovacije Gruškog terena. Žrtvovat ćemo jednu godinu najboljeg turnira u Gradu kako bi naši najmlađi sutra napokon mogli imati potpuno sređen teren za sport i rekreaciju preko cijele godine. Radovi će trajati dok nema škole i nismo u mogućnosti pružiti sadržaj kakvog smo imali proteklih godina. Još jednu hvala Gradu Dubrovniku na ovom velikom projektu, a mi se vidimo uskoro. Dragi naši odmorite se, pripremite se proći će brzo ova godina, a za vas smo pripremili potpuni spektakl za sezonu 2018/2019 kada zajedno “krstimo” novu Arenu Gruž, stoji u objavi Udruge Dubrovnik kup koja već duži niz godina organizira turnir.

Odgovori