PETICA U PREMIJERNOM NASTUPU Ante Dropulić: ‘Posebno me veseli igra i naš plasman u premijernoj sezoni’

0

Rukometašice Dubrovnika zaključile su svoj premijerni nastup u 2. Hrvatskoj rukometnoj ligi. U posljednjem kolu Dubrovkinje su upisale tijesan poraz od Zadra 32:30 (17:19).

Igračice Ante Dropulića sezonu su zaključile na sedmom mjestu s omjerom pet pobjeda i 11 poraza. S obzirom da je dubrovačka ekipa jedna od najmlađih u prvenstvu mora se priznati da je njihovoj plasman i više nego zadovoljavajući.

Mislim da nakon odigrane prve sezone u 2. HRL jug možemo biti zadovoljni ukupnim rezultatom. Pokazali smo da možemo igrati u višem rangu i biti ozbiljan protivnik. U oštroj konkurenciji Vranjica, Kaštela, Sinja, Dugog Rata, Makarske, Zadra, Splita i Metkovića među najmlađim smo ekipama, te sigurno i najneiskusnija te nas posebno veseli rezultat u prvoj sezoni u višem rangu, rekao je trener Ante Dropulić odmah po završetku posljednje utakmice ove sezone te nastavio:

Budući da je u prijelaznom razdoblju klub ostao bez cijele seniorske ekipe, osim starijih igračica koje su se priključile klubu prije par godina; Valentine Orašinović, Ane Bačić i Jelene Pandže, naša cijela prva ekipa su još kadeti ili čak i mlađi kadeti. Prošla sezona u 3. HRL jug bila im je prva seniorska sezona, a godinu prije igrale su kadetsku ligu bez ostvarene pobjede. Iste sezone seniorska ekipa je bila posljednja u 3. HRL jug. U dvije godine cure su postigle ogroman napredak i skok te im sigurno nije bilo lako, jasno će vidno zadovoljni trener ŽRK Dubrovnik.

Pokazali smo agresivnu i brzu igru te dobili respekt od ostalih klubova, a samopouzdanje se vidjelo na igračicama. Doživljavali smo uspone i padove, ali na to treba gledati kao na školu odrastanja i cijenu neiskustva budući da se ne može pobjeći od posljedice nedostatka jakih i kvalitetnih utakmica. Povećali smo broj treninga i prijateljskih utakmica te na taj način smanjivali tehničko-taktičke zaostatke. Nakon ove sezone i dalje ćemo težiti boljem jer je skupljeno iskustvo tako mladim igračicama neprocjenjivo. Isto tako mislim i za naše mlađe uzraste koji se po prvi put natječu u državnoj ligi za djevojčice te županjiskoj ligi.
Nastojat ćemo privlačiti nove cure u klub i podizati razinu ženskog rukometa u Dubrovniku!

Posebno moram istaknuti problem s uvjetima treniranja, seniorska ekipa ima samo jedan termin od jednog sata tjedno u gradskoj dvorani, dok su ostali treninzi u školskim dvoranama koje uglavnom nemaju terene rukometnih dimenzija, što je za drugoligaša neprihvatljivo. Trebali bi biti jedinstveni kriteriji dodjeljivanja termina u dvorani u Gospinom polju, obzirom na rang natjecanja u kojem je pojedini klub. Jednom dodijeljeni termini klubovima više se ne mijenjaju, bez obzira na uspjeh ili neuspjeh pojedinog kluba, zaključio je Dropulić koji širi optimizam što se tiče budućnosti dubrovačkog ženskog rukometa.

Ženski rukometni klub Dubrovnik u posljednjoj utakmici ove sezone predstavljale su Jelena Pandža, Marija Previšić, Karla Gabrieri, Matea Šišić, Karla Prkačin, Dolores Kurtela, Anđela Prkačin, Nikoleta Dabelić, Anamarija Papić, Kristina Radulović, Laura Majer, Ivana Vatović, Katarina Menalo, Ana Bačić i Valentina Orašinović.

Odgovori