PH / Mia Čerjan osvojila zlato, srebro i broncu!

0

U subotu i nedjelju 19. i 20. studenog 2016. u dvorani OŠ “Čakovec” u Čakovcu održano je Prvenstvo Hrvatske u badmintonu za mlađe kadete (do 13 godina) i mlađe juniore (do 17 godina).

U kategoriji mlađih kadeta ukupno je sudjelovalo 18 igračica i 18 igrača iz 9 klubova iz Bjelovara, Čakovca, Dubrovnika, Koprivnice, Splita, Velike Gorice i Zagreba, dok je u kategoriji mlađih juniora ukupno nastupilo 16 igračica i 16 igrača iz 7 klubova iz Čakovca, Dubrovnika, Kuča, Velike Gorice i Zagreba.

Badmintonski klub Aedium je nastupio sa 7 igračica i igrača pod vodstvom trenera Ratka Galjera i Vlaha Čerjana.

Ukupno su osvojili šest medalja, a najuspješnija je bila Mia Čerjan koja je osvojila tri medalje, po jednu zlatnu, srebrnu i brončanu.

Kod mlađih juniorki u pojedinačnoj konkurenciji Mia je osvojila srebrnu medalju i tako postala mlađejuniorska viceprvakinja Hrvatske. Do finala je ostvarila tri pobjede, a u finalu je bolja od nje bila prva nositeljica Inga Sadaić iz Zagreba.

U istoj konkurenciji još su nastupile Barbara Janičić i Nikolina Kabiček koje su dospjele do četvrtfinala, te Maris Guca koja je poražena u osminifinala.

U ženskim parovima Mia je zajedno sa Ingom Sadaić osvojila zlatnu medalju i postala mlađejuniorska prvakinja Hrvatske u parovima, a u finalu su pobijedile par Martinuš/Rendulić iz Zagreba. U istoj konkurenciji Barbara je u paru sa Irom Misir iz Velike Gorice osvojila brončanu medalju.

U mješovitim parovima Mia je zajedno sa Lukom Grubićem iz Čakovca osvojila brončanu medalju i tako upotpunila svoju kolekciju medalja na ovom prvenstvu.

Kod mlađih kadetkinja vrijedi istaknuti brončanu medalju koju su osvojile Nika Matana i Nika Masle u konkurenciji ženskih parova.
U polufinalu su tijesno izgubile od para Zoko/Zoko iz Splita. Nike su još nastupile u pojedinačnoj konkurenciji i poražene su u osminifinala,
isto kao i Marko Janičić u pojedinačnoj konkurenciji kod mlađih kadeta.

Odgovori