PH ZA POLETARCE I JUNIORE Lana Korać prvakinja Hrvatske!

0

U subotu 9. prosinca 2017. u dvorani OŠ Župa Dubrovačka u Mlinima održano je Prvenstvo Hrvatske u badmintonu za poletarce (do 11 g.) i juniore (do 19 g.).

U kategoriji poletarca ukupno je sudjelovalo 9 igračica i 12 igrača iz 6 klubova iz Čakovca, Dubrovnika, Koprivnice, Makarske, Novske i Zagreba, dok je u kategoriji juniora ukupno nastupilo 12 igračica i 12 igrača iz 7 klubova iz Čakovca, Dubrovnika, Makarske i Zagreba.

Badmintonski klub Aedium je nastupio sa 16 igračica i igrača pod vodstvom trenera Ratka Galjera i Vlaha Čerjana i ukupno su osvojili 12 medalja, 5 u pojedinačnim i 7 u parskim konkurencijama.

Najuspješnija je bila Lana Korać koja je kod poletarki u pojedinačnoj konkurenciji osvojila prvo mjesto i tako postala prvakinja Hrvatske za 2017. godinu. Do finala je ostvarila dvije pobjede, a onda je bila bolja i od prve nositeljice Ane Pranić iz Zagreba.

U istoj konkurenciji Lučia Galjer je osvojila brončanu medalju, a još su nastupili Romea Milković i Petra Šilje koje su stigle do četvrtfinala. Lana i Lučia su osvojile još jednu medalju, srebrnu, i to u ženskim parovima, bolje od njih su bile Pranić/Špehar iz Zagreba,
dok su Romea i Petra u istoj konkurenciji bile treće i osvojile brončanu medalju.

Kod poletaraca uspješni su bili Patrik Karamatić i Davor Makivić koji su u pojedinačnoj konkurenciji osvojili brončanu medalju. Patrik je u polufinalu izgubio od drugog nositelja i kasnijeg pobjednika Filipa Martinovića iz Novske, a Davor je kao nenositelj stigao do polufinala gdje je bolji od njega bio prvi nositelj Vito Peti iz Čakovca. U istoj konkurenciji su još nastupili Niko Šumić i Partik Konjuh.

U muškim parovima par Karamatić/Makivić je osvojio srebrnu medalju, u finalu su izgubili od para Martinović/Matovina iz Novske/Koprivnice.

Kod juniorki u pojedinačnoj konkurenciji Barbara Janičić je osvojila brončanu medalju. U polufinalu je bolja od nje bila Ira Martinuš iz Zagreba, a pobjednica je Inga Sadaić također iz Zagreba.

U istoj konkurenciji Mia Čerjan i Maris Guca su stigle do četvrtfinala, a još su nastupile Nikolina Kabiček, Andrea Vlašić i Dora Šurković. U ženskim parovima Mia je zajedno sa suigračicom Ingom Sadaić osvojila srebrnu medalju, u finalu su izgubile od para Rendulić/Trgovac iz Zagreba.

U istoj konkurenciji Maris i Nikolina su osvojile brončanu medalju, dok su Andrea i Dora ispale u četvrtfinalu. U mješovitim parovima Mia je osvojila još jednu medalju, brončanu, zajedno sa suigračem Lukom Grubićem iz Čakovca, dok je Barbara u paru sa Linom Zadravcem iz Čakovca stigla do četvrtfinala.

Kod juniora vrijedi istaknuti brončanu medalju koju su Lukša Zlošilo i Marko Janičić osvojili u muškim parovima. U polufinalu su izgubili od kasnijih pobjednika para Ban/Meglić iz Zagreba. U pojedinačnoj konkurenciji Lukša i Marko su stigli do četvrtfinala.

Odgovori