PODRŽITE KADETE DUBROVNIKA Od 14 sati igraju protiv doprvaka Hrvatske!

0

Kadeti su s pravom ponos i dika Košarkaškog kluba Dubrovnik. Zadnje dvije sezone u samom su vrhu hrvatske košarke, prvo su bili peti, a prošle godine i četvrta momčad u državi, a sada su uspjehom u kvalifikacijama, izborili pravo nastupa među najboljima u premijernom izdanju – Jedinstvene Prve lige!

Među 10 klubova su uz KK Dubrovnik, još i Cibona, Dubrava, Split, Cedevita, Slavonski brod 1946. Pazin, Bjelovar, FSV i Zadar. Novi je sustav natjecanja, ne igra se više turnirski, već su pred kadetima gostovanja diljem Hrvatske.

-Velika je stvar za klub i naše mladiće što igramo Prvu ligu. Neće biti lako financijski izdržati sva ta duga putovanja, no za razvoj mladih košarkaša – nema ništa bolje. Dobri rezultati su prava potvrda kako se u klubu kvalitetno radi s mlađim uzrastima i na to smo posebno ponosni – naglašava Pero Jejina, trener kadeta KK Dubrovnik.

– Želja nam je biti među četiri najbolja u prvenstvu, ali jedno ću uvijek ponavljati, potpuno je pogrešno u mlađim uzrastima ganjati rezultat kako to rade veliki klubovi. Glavni cilj mora biti igrača naučiti osnovama košarke, kako igrati jedan na jedan, što napraviti u kontranapadu… Pripremiti ga da jednog dana može pomoći seniorskoj momčadi. Najveći problem ove generacije je – visina. Ako se pojavi viši igrač, a uz to je i malo kvalitetniji, on vrlo brzo preseli u jače košarkaške sredine. Nažalost, u Dubrovniku im ne možemo ponuditi jednake uvjete kao u drugim gradovima. Tu prvenstveno mislim na veći broj kvalitetnih utakmica. I zato iz godine u godinu, iz generacije u generaciju, krećemo od početka. S druge strane, svi oni koji počinju trenirati košarku sanjaju kako bi mogli zaigrati u najjačim europskim ligama, pa Euroligi ili kasnije u NBA ligi. Baš kao što su u tome uspjeli još neki mladići ponikli u KK Dubrovnik – zaključio je trener Jejina.

Kadete u nedjelju očekuje prvi domaći ispit. U 3. kolu Prve lige u Gospino polje dolazi doprvak Hrvatske, KK Split. Početak je u 14 sati.

Vrijedi pogledati na djelu budućnost dubrovačke i hrvatske košarke!

Odgovori