POVIJESNI USPJEH ‘Autoklub Racing Dubrovnik’ ušao u povijest hrvatskog automobilizma!

0

Završene su još jedne Međunarodne brdske autoutrke Nagrada Dubrovnika “Memorijal Željko Đuratović”, kojima je upravo Dubrovnik bio domaćin. Ovo su ujedno posljednje, devete brdske utrke prvenstva Hrvatske. Jučer i danas se vozilo na stazi Komolac – Brgat.

Kako je ovo Autoklubu Dubrovnik Racing treći uzastopni naslov prvaka Hrvatske dobili su novu Zlatnu plaketu, a kako mu je to treća Zlatna plaketa, dobili su i Dijamantnu, a nju do danas nije dobio niti jedan klub u povijesti hrvatskog automobilizma.

-Na ovoj trci sam prvi u svojoj kategoriji. Iza nas je još jedna uspješna godina. Autoklub Dubrovnik Racing je dobitnik Dijamante plakete Hrvatskog auto i karting saveza. Osvojili smo što nitko nikada nije osvojio u Hrvatskoj, a to je brdsko prvenstvo, kružno prvenstvo – kazao je Maro Franić, vozač ‘Autokluba Dubrovnik Racing’.

Image Map

Utrka je završila upravo onako kako su se i nadali iz ‘Autokluba Dubrovnik Racing’, piše dubrovnikinsider.

-Svi naši članovi koji voze cijelu sezonu Đivo Franić, Žarko Knego, ja i još dvoje troje, na ovoj trci smo također prvi. Organizacija je odlična, vrijeme nas je poslužilo. Sljedeće godine ne vjerujemo da ćemo postići ovakav uspjeh jer ovo je povijesni rezultat u okvirima Hrvatske – kazao je Maro Franić.

Franić je prokomentirao i planove za budućnost.

-Sljedeće godine se mislimo otisnuti u Europu, hoćemo li uspjeti ili nećemo, zavisi od mnogo faktora – kazao je te dodao:

-Pohvalio bih publiku koje je bilo u velikom broju, medije, ma sve je bila čista petica.

No, utrke auta pogotovo brdske trke su opasan sport. Ipak se dostižu velike brzine, a potrebno je i iskustvo. Bilo je i par totalnih šteta, ali bez teško ozlijeđenih vozača.

-Bilo je problema za mlađe vozače. Ovo je veoma brza staza. U jednom dijelu naš najbrži vozač iz Zagreba ide 220 km/h, tako da su ovo donekle i neiskusni vozači. Imali smo tri, četiri totalne štete, ali hvala Bogu nije nitko završio u bolnici. Ovo mora biti pouka mladim vozačima koji dođu na jednu dvije utrke, da luda glava ne vozi trke nego iskustvo. Pamet u glavu mladi, ovo je opasan sport, ali veoma zanimljiv – zaključio je Franić.

Dubrovačka utrka osim za prvenstvo Hrvatske boduje se i za prvenstvo regije jug (Dalmacija), zatim prvenstvo Crne Gore te Bosne i Hercegovine.

-Poslužilo nas je vrijeme i subotu i nedjelju, nije bilo kiše. U petak nismo ništa znali, no ipak je sve prošlo u najboljem redu. Bilo je par udaraca i lakših povreda, ali sve u svemu završilo je i moramo biti zadovoljni – kazao je Dubravko Čikor, organizator ‘Međunarodnih brdskih autoutrka’ i predsjednik ‘Autokluba Dubrovnik Racing’.

-Što se tiče kluba prezadovoljni smo. U svim klasama u kojim smo nastupili smo uzeli prva mjesta,a to je prvi put u povijesti. Pošto smo sve riješili prije ove utrke vozači su vozili opušteno, nije bilo pritiska i naravno da rezultati moraju biti tu – zaključio je Čikor.

Sudionika na brdskim utrkama je bilo 85 prijavljenih, ali na kraju ih je nastupilo 78, a vozači su došli iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine te Hrvatske.

FOTOGALERIJU pogledajte ovdje

Odgovori