Preminuo otac dubrovačkog juda Andrija Habulin

0
pok. Andrija Habulin | FOTO dubrovniknet.hr

Danas je u Dubrovniku u osamdesetoj godini nakon kratke i teške bolesti umro istaknuti društveni i sportski judo radnik Andrija Habulin.

Andrija Habulin rođen je 28.kolovoza 1937. godine u Bedekovčini u Hrvatskom zagorju. U Dubrovnik je došao 1959. godine i gotovo svoj cjelokupni radni vijek posvetio sportu.

Osnivač je judo sporta u Dubrovniku. Nosilac majstorskih pojasa u više borilačkih sportova (8. DAN judo, 5. DAN karate, 5. DAN jiu jitsu ). Trener mnogih reprezentativnih vrsta i uspješan učesnik brojnih međunarodnih natjecanja.

U preko 50 godina rada u judo klubu ” Dubrovnik 1966 ” odgojio je brojne generacije vrhunskih natjecatelja. Nemjerljive su zasluge Andrije Habulina u afirmaciji Dubrovnika kao jednog od najznačajnijih judo centara prepoznatljivog na judo kartama Europe i svijeta.

Smrt ga je zatekla na funkciji počasnog Predsjednika judo kluba ” Dubrovnik 1966 ” Za ostvarene rezultate dobitnik je brojnih društvenih i sportskih priznanja i nagrada, među kojima i nagrade za životno djelo Dubrovačko-neretvanske županije.

Komemorativna sjednica u povodu smrti Andrije Habulina održat će se u petak, 23.06.2017. u 11,00 sati u Kazalištu Marin Držić, a poslijedni ispraćaj na groblju Boninovo 23.06.2017. u 19,00 sati

Odgovori