Pročitajte rezime prvog kola 40. Prvenstva Dubrovnika u stolnom tenisu

0

Započelo je 40. Prvenstvo Dubrovnika u stolnom tenisu s natjecanjima u dvije jakosne lige. U 1. ligi takmiči se 9 ekipa, na način da ćemo imati 2 kruga po 9 kola, tako da ćemo nakon 18 kola imati prvaka isto tako u 2. lizi takmiči se 10 ekipa, na način da ćemo imati 2 kruga po 9 kola te ćemo nakon 18 kola imati prvaka.

U prvom kolu 1 lige ekipa Geoplan pobijedila je ekipu Halo Dubrovnik rezultatom 7:0. Najbolji igrač susreta bio je Ante Jupek (Geoplan) koji je svojoj ekipi donio 2 pojedinačne pobjede a igračima protivničke ekipe nije prepustio niti jedan set, pri čemu je svojoj ekipi donio i pobjedu u paru s suigračem Filipom Mikulićem (koji je isto ostvario 2 pojedinačne pobjede ali je imao nešto lošiji skor osvojenih poena).

Ekipa Soul caffe pobijedila je ekipu Šampinjoni rezultatom 7:0. Najbolji igrač susreta bio je Milo Stražićič (Soul caffe) koji je svojoj ekipi donio 2 pojedinačne pobjede a igračima protivničke ekipe nije prepustio niti jedan set, iako su i ostala dvojica igrača ekipe Soul caffe ostvarila također po dvije pobjede i bez izgubljenog seta ali su imali nešto slabiji skor poena.

Ekipa OŠ Cavtat – Konavljanin pobjedila je ekipu Marinkolor rezultatom 5:2. Najbolji igrač susreta bio je Vedran Đurđević (OŠ Cavtat Konavljanin) koji je svojoj ekipi donio 2 pojedinačne pobjede a igračima protivničke ekipe nije prepustio niti jedan set pri čemu je svojoj ekipi donio i pobjedu u paru s suigračem Vlahom Carem. U poraženoj ekipi istakli su se Lidija Vranješ i Joško Martinović svako sa po jednom pobjedom i jednim porazom.

Ekipa STK Dubrovnik pobijedila je ekipu Dr Čolić rezultatom 4:3. Najbolji igrač susreta bio je Marijo Obrovac (STK Dubrovnik) koji je svojoj ekipi donio 2 pojedinačne pobjede a igračima protivničke ekipe prepustio je tek 1 set, pri čemu je svojoj ekipi donio i pobjedu u paru s suigračem Damirom Parmaćem. U poraženoj ekipi istaknuo se Marinko Matulović s 2 pojedinačne pobjede ali je prepustio protivničkoj ekipi 2 seta.

Nakon 1. kola u 1. Lizi na prva tri mjestu nalaze se ekipe Soul caffe, Geoplan i OŠ Cavtat Konavljanin s osvojena po 2 boda.

Najbolji pojedinci nakon 1. kola su Milo Stražičić (Soul caffe), Ante Jupek (Geoplan) i Filip Mikulić (Geoplan).

Najbolji parovi nakon 1. kola su Ante Jupek/Filip Mikulić (Geoplan), Pavle Radonić/Ivo Šarić (Soul caffe) i Vlaho Car/Vedran Đurđević (OŠ Cavtat Konavljanin).

U prvom kolu 2 lige ekipa OŠ Gruda Ljuta pobjedila je ekipu OŠ Gruda III rezultatom 5:2. Najbolja igračica susreta bila je Veronika Ivkošić (OŠ Gruda Ljuta) koja je svojoj ekipi donijela 2 pojedinačne pobjede a igračima protivničke ekipe nije prepustila niti jedan set pri čemu je svojoj ekipi donijela i pobjedu u paru s suigračem Marom Dobrašinom. Ovo je bio očekivani rezultat jer se radilo o meču između 1 i 3 ekipe OŠ Gruda.

Ekipa OŠ Gruda Popovići pobjedila je ekipu Shaolin express rezultatom 4:3. Najbolji igrač susreta bio je Goran Brajković (Shaolin express) koji je svojoj ekipi donio 2 pojedinačne pobjede a igračima protivničke ekipe prepustio je samo 1 set. Međutim igračice OŠ Gruda Sandra Đurišić i Nora Bećir uz pomoć kolege Antuna Penda koji su osvojili po jednu pobjedu kao i pobjedu u paru te donijeli vrlo važnu pobjedu za svoju ekipu.

Ekipa Sun sail pobjedila je ekipu Samo lagano rezultatom 4:3. Najbolji igrač susreta bio je Bernard Vukušić (Samo lagano) koji je svojoj ekipi donio 2 pojedinačne pobjede a igračima protivničke ekipe prepustio je 3 seta.

Ekipa Luka Sorkočević pobjedila je ekipu Libertas klinci rezultatom 7:0. Najbolji igrač susreta bio je Andrej Hrćan (Luka Sorkočević) koji je svojoj ekipi donio 2 pojedinačne pobjede a igračima protivničke ekipe nije prepustio niti jedan set, pri čemu je svojoj ekipi donio i pobjedu u paru s suigračem i bratom Jurajem Hrćanom. Moramo spomenuti da su Andrejev brat Juraj i otac Martin isto tako donijeli po 2 pojedinačne pobjede, bez izgubljenih setova ali s nešto slabijim omjerom poena.

Ekipa Aragosa travel pobjedila je ekipu Lapad kolor rezultatom 7:0. Najbolji igrač susreta bio je Goran Raspopović (Aragosa travel) koji je svojoj ekipi donio 2 pojedinačne pobjede a igračima protivničke ekipe nije prepustio niti jedan set, pri čemu je svojoj ekipi donio i pobjedu u paru s suigračem Josipom Dedo. Goranovi suigrači Maroje Lalić i Josip Dedo isto tako donijeli po 2 pojedinačne pobjede, bez izgubljenih setova ali s nešto slabijim omjerom poena.

Nakon 1. kola u 2. Ligi na prva tri mjestu nalaze se ekipe Aragosa travel, Luka Sorkočevič i OŠ Gruda Ljuta s osvojena po 2 boda.

Najbolji pojedinci nakon 1. kola su Goran Raspopović (Aragosa travel), Josip Dedo (Aragosa travel) i Andrej Hrćan (Luka Sorkočević).

Najbolji parovi nakon 1. kola su Andrej Hrćan/Juraj Hrćan (Luka Sorkočević), Josip Dedo/Goran Raspopović i Nora Bećir/Sandra Đurišić, stoji u dopisu kojeg potpisuje voditelj natjecanja.

Odgovori