SLAVI SE U LAPADU / GOŠK tri, Torbarina dva, Lipotić jedan…

0
Slavlje NK GOŠK Dubrovnik 1919. | FOTO Davor Lopin

Zahvaljujući dvama pogocima Karla Torbarine te jednim Antonia Lipotića, GOŠK Dubrovnik 1919. stigao je do devete prvenstvene pobjede u 3. HNL – jug. U susretu 21. kola dubrovačka momčad bila je bolja od NK Orkan, pretposljednje momčad na ljestvici, rezultatom 3:0 (1:0).

U jednosmjernoj utakmici Karlo Torbarina je već u 17. minuti pogodio za vodstvo svoje momčadi nakon što je odlično reagirao na ubačaj Antonia Lipotića. Isti je igrač povećao prednost na 2:0 u 50. minuti gotovo na identičan način kao i za prvo vodstvo.

U 71. minuti Antonio Lipotić bio je precizan s bijele točke za visokih 3:0 što je ujedno bila točka na ‘i’ što se tiče pobjednika ovog dvoboja. Dubrovački nogometaši do kraja susreta mogli su upisati još uvjerljiviju pobjedu..

GOŠK Dubrovnik 1919. do svoje devete prvenstvene pobjede stigao je u sastavu Kristić, Ivanišević, Horvat, Raguž, Baran, Lipotić, Nemec, Jurić, Lekaj, Torbarina i Kešina.

Istaknimo još da je u ovom kolu do pobjede došao Neretvanac koji je na svom travnjaku svladao Primorac iz Biograda 3:2. Neretva je odigrala 2:2 u Zadru dok je pločanski Jadran s minimalnim rezultatom slavio nad makarskim Zmajem.

REZULTATI 21. KOLO
Val – Hajduk II 1:2
BSK Zmaj – OSK 3:0
GOŠK DU – Orkan 3:0
Jadran LP – Zmaj M  1:0
Zadar – Neretva 2:2
Omiš – Kamen
Neretvanac – Primorac B 3:2
Croatia – Junak (22. ožujka)
Hrvace – Primorac (22. ožujka)

POREDAK

RASPORED 22. KOLO (25. ožujka u 16 sati)
Kamen – GOŠK DU
OSK – Val
Zmaj M – BSK Zmaj
Neretva – Jadran LP
Orkan – Zadar
Primorac B – Omiš
Junak – Neretvanac (26. ožujka)
Primorac – Croatia (26. ožujka)
Hajduk II – Hrvace (26. ožujka)

Odgovori