Smrtno stradao legendarni jedriličar Andro Knežević

0

Andro Knežević, legenda dubrovačkog i hrvatskog jedriličarstva tragično je stradao u kasnim poslijepodnevnim satima u nedjelju, 28. siječnja u lučici Orsan.

S tugom i nevjericom obavještavamo sve članove kluba i prijatelje jedrenja o tragičnoj nesreći koja se u poslijepodnevima satima dogodila u našoj lučici.

Tragično je preminuo gospar Andro Knežević (91), legenda dubrovačkog i hrvatskog jedrenja. Gospar Andro je bio najstariji član JK Orsan.

Čak 65 godina je aktivno jedrio, a 31 godinu na Orsanovoj legendarnoj jedrilici ‘Bobara’ s kojom je ostvario vrhunske rezultate, pritom osvojivši neke od najprestižnijih jedriličarskih regata. Jedrenju je naučio brojne Orsanove jedriličare, a svakodnevno je boravio u Orsanu gdje je svojim savjetima sudjelovao u radu Kluba. I nije bio samo legenda Orsana, bio je jedan od najzaslužnijih za razvitak dubrovačkog i hrvatskog jedrenja.

Image Map

Dobitnik je nagrade za životno djelo Grada Dubrovnika (2003.) i Dubrovačkog saveza športova (2002.).

Sa najdubljim suosjećanjem izražavamo sućut obitelji u ime svih naših članova” – stoji u objavi Jedriličarskog kluba Orsan gdje još ističu da će se komemoracija održati u utorak, 30. siječnja u 12 sati u klupskim prostorijama JK Orsan, a posljednji ispraćaj u 15 sati na groblju Boninovo.

Odgovori