ST. PETERSBURG Konjuh zaustavljena u drugom kolu

0
Ana konjuh | FOTO Billie Jean King National Tennis Center in Flushing, NY (anakonjuh.net)
Image Map

Ana je nakon pobjede protiv Rumunjke Monice Niculescu poražena od daleko poznatije Rumunjke, Simone Halep, četvrtom tenisačicom svijeta u 2. kolu WTA turnira u St. Petersburgu. Halep, koja je prva nositeljica 776.000 američkih dolara vrijednog turnira i koja je bila slobodna na startu, dobila je nakon sat i 40 minuta igre deset godina mlađu Dubrovkinju sa 6:4 i 7:6 (2) te se plasirala u četvrtfinale.

Ana je u prvom gemu meča oduzela servi Halep. Naskon toga imala dvije lopte za 2:0, ali je Halep uspjela vratiti izgubljeno. U četvrtom gemu novi break četvrte tenisačice svijeta. Opet je Ana imala gem loptu, i opet je spasila dvije break lopte, ali ne i treću. Međutim, već u idućem, petom gemu, Ana je vratila izgubljeno. Nakon toga u iduća četiri gema sigurne obje na servisu. U desetom gemu, Ana je servirala, a Halep izborila tri break/set lopte. Iskoristila je prvu te nakon 41 minute igre povela s 1:0 u setovima.

U drugom setu Ana je opet prva oduzela servis suparnici. Potom dobila svoj te povela s 3:1. Nakon toga Halep radi 3:0. U desetom gemu Ana je spasila tri meč lopte i izjednačila na 5:5. Halep potom vodi sa 6:5. Ana je nakon toga servirala. Halep je vodila s 30:15, Ana sa 40:30. Zatim je Ana spasila još jednu meč loptu te s tri poena u nizu izjednačila na 6:6. Tie break drugog seta: Halep servira – 1:0, Ana servira – 1:1, 1:2, Halep servira – 2:2, 3:2, Ana servira – 2:4, 2:5, Halep servira – 6:2, 7:2.

Image Map

Bio je ovo prvi međusobni ogled Konjuh i Halep na Touru. Nakon turnira u Rusiji Anu čeka nastup za FED Cup reprezentaciju Hrvatske.

Odgovori