Vaterpolisti Juga po 13. put osvojili Kup Hrvatske!

0
VK JUG CO

Vaterpolisti Jug Croatia osiguranje večeras su u finalu Kupa Hrvatske nadigrali splitski Jadran rezultatom 11:4 (0:1, 4:0, 3:1, 4:2) te tako potpuno zasluženo osvojili prvi trofej u sezoni 2017./18.

Bila je ovo uvjerljiva i očekivana pobjeda jugaša kojima je ovo 13 osvojeni trofej u Kupu Hrvatske te sveukupno 60. trofej u svojoj povijesti.

Za Jug CO igrali su Marko Bijač (15 obrana), Marko Macan, Loren Fatović (3), Luka Lončar (1), Maro Joković (3), Javier Garica (1), Viktor Rašović, Marko Ivanković, Vicenzo Renzuto (1), Nikola Pavličević, Hrvoje Benić (1), Luka Lozina, Toni Jarak i Marko Žuvela (1).

Image Map

Istaknimo da je Loren Fatović dobio pokal za najboljeg igrača finalnog turnira koji se igrao u Zagrebu od 15. – 17. prosinca, a Tomislav Dumančić, predsjednik JUG CO, preuzeo je u poluvremenu utakmice ‘Trofej Nardelli’ za ukupni uspjeh dubrovačkog sastava u svim mlađim kategorijama u godini na isteku.

– Bili smo favoriti natjecanja i drago mi je da smo osvojili. Nije bilo lagano, imali smo utakmicu s dosta grešaka. Za danas je pak ovo bilo dovoljno i čestitam svima na prvom trofeju u ovoj sezoni. Pogreške u obrani i napadu trebamo popraviti i ako bude tako uvjeren sam da će biti i novih trofeja, rekao je trener Vjekoslav Kobeščak.

– Rezultat je realan, a veseli me igra pogotovo u napadu. Možemo biti itekako zadovoljni ostvarenim, ovo je dobra potvrda za ovo što smo do sada radili. Krenuli smo nervozno, pogotovo u prvoj četvrtini. Razbranili smo vratara, ali smo u nastavku pustili ruku i na kraju upisali visoku i uvjerljivu pobjedu! – zaključio je Maro Joković.

Uskoro više… 

Odgovori