VELIKO POJAČANJE Rudolf Ćužić pojačao RKHM Dubrovnik!

0

Rukometni klub hrvatske mladeži Dubrovnik počeo je već u osmom mjesecu s pripremama za Prvu rukometnu ligu, a sve pod vodstvom proslavljenog trenera Zlatka Saračevića.

Početak prvenstva zakazan je za 01. listopada, a iz redova RKHM Dubrovnik stižu odlične vijesti što se tiču pojačanja. Naime, dres dubrovačkog prvoligaša ove sezone nositi će Rudolf Ćužić, iskusni 31-godišnjak koji igra na poziciji srednjeg vanjskog.

Ćužić (187cm/87kg) je rodom iz Metkovića, rođen je 26. veljače 1985, a krase ga kvalitetne predispozicije i ima odlične rukometne manevre koje ‘izlude’ protivnika, a publiku dovedu u ‘trans’. Momčadski je igrač, a tijekom cijele utakmice dokazuje se s brojnim pogocima i asistencijama.

Image Map

31-godišnji Metkovac je sa svojih 17 godina nastupao za RK Đakovo, potom je bio četiri sezone član RK Metković, nedugo zatim član RK Čakovec, a poslije toga igrao je dvije sezone u Poreču, sudioniku Premijer lige. Nastupao je i za mađarski MKC Mezokovesdi, a u RKHM Dubrovnik stigao je iz redova talijanskog prvoligaša Terraquilia Handball Carpi.

S prvim ovogodišnjim pojačanjem smo iznimno zadovoljni. Ćužić je iskusan, jednom riječju on je predvodnik momčad, a sukladno tome uz njega dosta toga očekujemo. Mišljenja sam da nam uz njega treba još neko pojačanje, posebno na poziciji lijevog vanjskog, no i ako ne uspijemo dovesti nove igrače smatram da možemo parirati svim momčadima Prve lige. Trebam istaknuti da je sustav Prve lige vrlo zahtjevan, oštro će Ivo Dragić koji nastavlja: – Uz ovu ligu moramo igrati i 3. HRL koja se proteže od Dubrovnika do Zadra, a uz to moramo imati još dvije momčadi mlađih dobnih uzrasta (četiri lige) što pred Upravu stavlja veliku obvezu i zahtjevan posao, zaključit će Dragić koji unatoč silnim obvezama smatra da će debitantska sezona završiti uspješno.

Nisam odavno bio u Hrvatskoj, a pogotovo u drugom rangu hrvatskog rukometa. Moram istaknuti da imamo dobru momčad samo je pitanje koliko ćemo ozbiljno pristupiti treninzima i u utakmicama. Nadam se da ćemo biti kao momčad na okupu te da će sukladno tome sve ostalo ići svojim tijekom. Imamo puno za raditi, no mišljenja sam da će sve biti u redu. Karlovac nam dolazi u prvom kolu, izuzetno su mlada momčad, a mi moramo biti čvrsti i stožerni u obrani te uz navijače pokušati upisati prvu prvoligašku pobjedu! – rekao je Rudolf Ćužić, velika uzdanica RKHM Dubrovnik. 

RKHM Dubrovnik u prvom kolu 1. HRL – JUG dočekuje Karlovac. Igrati će se u SD Gospino polje, 01. listopada s početkom u 16 sati!

U 1. Hrvatskoj rukometnoj ligi – jug uz naš RKHM Dubrovnik još sudjeluju Biograd, Split, Crikvenica, Mladi Rudar, Buzet, Buzet, Solin, Metković 1963., Hrvatski dragovoljac, Zadar, Kozala i Karlovac.

Odgovori