WABA LIGA Medveščak slavio u Gospinom polju: Minutažu dobile Kristić, Munitić, Stabile…

0
Karla Kalažić (Ragusa) postigla je 6 koševa | FOTO Davor Lopin

Košarkašice zagrebačkog Medveščaka slavile su u Gospinom polju rezultatom 80:43 (19:28, 7:20, 7:11, 10:21) u sklopu osmog kola skupine B WABA BTravel lige. Zagrepčanke su tako po drugi put ove sezone bile uspješnije od Raguse u WABA ligi.

U prvom dijelu sezone bilo je 68:47, a u Prvoj hrvatskoj košarkašoj ligi zagrebačke košarkašice također su bile bolje i slavile rezultatom 76:59.

S obzirom na ritam srijeda-subota-srijeda košarkašicama Raguse ovaj susret nije predstavljao puno toga s obzirom da je već odavno jasno da Ragusa (0-8) neće u završnicu WABA lige (samo četiri iz skupine idu dalje) što je bilo suprotno mislima zagrebačke ekipe (4-4) koja želi i dalje biti u igri za (trećim) četvrtim mjestom koji jamči plasman dalje.

Image Map

Večeras je trener Zdravko Kitin dao priliku i onim najmlađim igračicama. Minutažu su dobile Dalija Stabile, Sara Mia Munitić i Leona Kristić. U sastavu Raguse još su bile Katarina Zarač, Katarina Matijević (1), Ana Haklička (5), Petra Stanković (6), Romana Stojanović (4), Ana Tomičić (4), Karla Kalajžić (6) i Josipa Zovko koja je postigla 17 koševa.

U iduću srijedu, 13. prosinca Ragusa će ugostiti ekipu Kraljeva koja također ‘lovi’ mjesto u doigravanju WABA lige.

Ekipa Raguse sada se okreće onom važnijem susretu u također – važnijem natjecanju – Prvoj ženskoj košarkaškoj ligi. U desetom kolu Ragusa dočekuje Šibenik (subota, 09. prosinca od 16 sati), a dubrovačka i šibenska ekipa uoči dvoboja desetog kola dijele peto mjesto s 12 osvojenih bodova. Ragusi je imperativ pobjeda i skok na četvrto mjesto koje vodi u doigravanje…

Odgovori