ZANIMLJIVA ZAVRŠNICA 1. ŽFL Čilipi nadigrali do sada neporaženu Omblu!

0

Odigrane su utakmice desetog kola 1. Županijske futsal lige koja se igra pod organizacijom Dubrovačko – neretvanskog saveza. Momčad Omble zaključila je 2016. godinu kao lider prvoligaške karavane, a treba se istaknuti da je do tog uspjeha stigla i prije posljednjeg kola u ovoj godini.

Ombla je uoči desetog kola imala pet bodova viška, no u jučerašnjem ogledu protiv Čilipa – upisali su poraz 2:0. U nastavku opširniji izvještaj ‘iz pera’ Iva Pavlića, voditelja natjecanja.

Dunave – Cavtat 0:6 (prekid u 9. minuti)
Momčad Dunava je na susret stigla sa četiri igrača te je tim činom olakšala momčadi Cavtata da upiše nova tri boda. Susret se trebao prekinuti u devetoj minuti jer je momčad Dunava na parketu ostala sa dva igrača; u osmoj minuti zbog ozlijede igru je napustio Mihovil Švago, a u devetoj minuti Niko Ucović.

Ponta – Gladius 1:3
Vrlo dobar i kvalitetan otpor je pružila Ponta te namučila momčad Gladiusa da dođe do nove pobjede. Uspjeli su u cijelosti kontrolirati igru kada su tri minute prije kraja zaigrali s igračem – vratarom. Treba istaknuti da je Ponta povela preko Radoša, međutim Gladius do pobjede predvode Vuličević, Katičić i Vodopić!

Square – Enkel 0:1
Obje momčadi vidno oslabljene, pružili uzbudljiv i neizvjestan susret u kojem sretnija i iskusnija momčad upisuje pobjedu.

Mećajac – Sokol 1:5
U prvom poluvremenu je bio ogled izjednačenih momčadi s čvrstim obranama.U drugom poluvremenu Sokol je ubrzao protok lopte što Mećajac nije uspijevao pratiti. Igrači Sokola su stvarali više prigoda te ih realizirali i zasluženo upisali novu pobjedu.

Pridvorje – Plat 6:1
Organizirani, čvrsti i realizatorski raspoloženi igrači Pridvorja nisu pružili indisponiranom Platu priliku da pokažu nešto više. U redovima Pridvojra istaknuo se trostruki strijelac Nikša Dragić.

Ombla – Čilipi 0:2
Blijeda, spora i neprepoznatljiva Ombla. Čilipi čvrsti, agresivni i organiziraniji nego inače. Pokušali su igrači Omble s „petim“ igračem sedam minuta prije kraja ali je ta igra bila lako čitljiva i vrlo predvidljiva, a Čilipi kompaktni i koncentrirani do kraja susreta.

Jadran – Zmaj 6:4
Momčad Zmaja nametnula visoki ritam igre, a na susret došli sa pet igrača što im se na kraju osvetilo. Odlično su se držali do posljednjih par minuta, a kako su time-out iskoristili u četvrtoj minuti nastavka, nisu mogli više predahnuti. Momčad Jadrana ponuđeno koristi minutu i trideset sekundi prije kraja poravnavaju, a u posljednjoj minuti postižu još dva pogotka za potpuni uspijeh.

REZULTATI 10. KOLO
Dunave – Cavtat 0:6 (prekid u 9. min.)
Ponta – Gladius 1:3
MN Square – Enkel 0:1
Mećajac – Sokol 1:5
Pridvorje – Plat 6:1
Ombla – Čilipi 0:2
Jadran – Zmaj 6:4

POREDAK

RASPORED 11. KOLO (17. siječnja 2017 godine)
Čilipi – Jadran
Plat – Ombla
Sokol – Pridvorje
Zmaj – ŠMN Square
Gladius – Mećajac
Cavtat – Ponta
Enkel – Dunave

LISTA STRIJELACA
15 pogodaka – Pero Opušić (Enkel)
9 pogodaka – M.Vojnić (Pridvorje), N. Vlahušić (Ombla), M. Vodopić (Gladius)
7 pogodaka – T. Hosjak (Ponta), M. Brbora (Gladius), P. Klaić (Enkel)

STATISTIKA

Odigrnao je 70 utakmica, potignut 331 pogodak, a dodijeljeno je 76 javnih opomena. Bila su četiri crvena kartona, a niti jedan disciplinski postupak. Dosuđeno je 557 akumuliranih prekršaja, izvođeno je 11 udaraca s deset metara, a realizirano njih ukupno pet.

Dodijeljena je jedna opomena po susretu, a na svakom 17. susretu bilo je isključenje. U prosjeku osam ak. prekršaja po susretu što znači da svaka momčad napravi ukupno četiri po susretu.  Dosuđen je jedan kazneni udarac u sedmom kolu koji je i realiziran.

Odgovori