ZAVRŠEN PRIJELAZNI ROK Tko je došao, a tko otišao iz VK Jug Croatia osiguranje?

0

Malo manje od mjesec dana dijeli nas od početka nove vaterpolske sezone. Jugaši koji na domaćoj sceni brane tri trofeja, kreću 6. listopada u Gružu protiv hercegnovskog Jadrana u Regionalnoj ligi što će ujedno biti repriza finalne utakmice prošle sezone.

U odnosu na lani, neke su se stvari promijenile u sastavu Vjeka Kobešćaka, odnosno za razliku od prošle godine, ovog je ljeta bilo prilično prometno u momčadi viceprvaka Europe.

U novoj sezoni u Gružu više nećemo gledati jednog od najboljih igrača svijeta Felipea Perronea koji se nakon isteka ugovora s Jugom vratio u Barcelonetu. Njegovim stopama uputio se i novopečeni reprezentativni sidrun Josip Vrlić, a put Barcelone, doduše u drugi klub Mediterrani, otišao je vratar Toni Popadić.

Image Map

U sastavu Juga više neće biti niti ljubimca publike Paula Obradovića koji je prešao u grčki Olympiacos. Također, jedan od posljednjih starosjedilaca u klubu, Pavo Marković radi obiteljskih je razloga i preseljenja u Zagreb prešao u Mladost. Posljednji je klub napustio Jacob Merčep radi odlaska na studij u SAD.

Pred upravom Juga nije bio lagan zadatak obzirom da je jako teško nadoknaditi gubitak šestorice igrača koji su u posljednje dvije sezone osvojilli pregršt trofeja. Čelnici kluba su kao prioritit odredili produljenje ugovora s hrvatskim reprezentativcima, odnosno s onima od zlatne šestorke kojima je isticao ili je ulazio u zadnju godinu. I baš u tom dijelu uprava je napravila veliki posao.

Marko Macan reprezentativni branič, produžio je vjernost klubu do 2022. godine. Iako je bilo ponuda Macan je ostao doma.

‘Drago mi je što sam ostao doma. Bilo je ponuda, ali Jug je uvijek prva opcija. Ispred nas je zanimljiva sezona, pomlađena smo momčad, ali uvijek s najvišim ciljevima’, kazao je Macan.

Xavi Garcia, jedan od junaka s Margitszigeta, kojemu je ugovor isticao dogodine potpisao je na dodatne tri sezone dakle do 2021.

‘Lako je bilo dogovorit se za novi ugovor jer smo i klub i ja htjeli isto. U Dubrovniku mi je odlično, obitelj se osjeća doslovno kao doma i moja je želja bila ostati tu. Presretan sam što ću karijeru završiti u, za mene najboljem klubu na svijetu.’, kaže Xavi.

Naravno da je za biti kompetitivan u Europi bilo potrebno posegnuti i za određenim pojačanjima sa strane.

Prvi koji je stigao u Gruž je 22-godišnji potencijalni hrvatski reprezentativac, centar koji je proteklu sezonu proveo u Barceloneti, Splićanin Luka Lozina.

Od prvog rujna, član Juga je i srpski reprezentativac, brončani s posljednjeg Svjetskog prvenstva, koji je kao i Lozina bivši član Barcelonete Viktor Rašović.

Odgovori