ŽUPANIJSKA FUTSAL LIGA Ombla preuzela kormilo, Square zaustavio Gladius!

0
MNK Cavtat - trećeplasirana momčad prvenstva | FOTO Ivo Pavlić

Odigrane su utakmice šestog kola 1. Županijske futsa lige. Lider prvenstva, MNK Gladius, nakon čak pet uzastopnih pobjeda, zaustavljen je od strane Škole malog nogometa Square. Na kraju vrlo zanimljivog ogleda, Gladius – Square 1:1!

Ombla je nakon šest odigranih kola preuzela kormilo, međutim bodovno je izjednačena sa dojučerašnjim liderom, Gladiusom, koji je na na drugom mjestu zbog slabije gol-razlike.

U nastavku vam donosimo rezultate i kratki osvrt svake utakmice iz pera Iva Pavlića, voditelja natjecanja, poredak i raspored sedmog kola koji se igra iduću subotu.

Cavtat – Sokol 2:0
(Krešić 19, Vodopija 24′)

Sa samo pet igrača momčad Sokola je držala susret u neizvjesnosti do zadnje četvrtine susreta kada je Cavtat poveo i sa zvukom sirene potvrdio pobjedu.

Enkel – Plat 4:4
(Raguž 5′, Prku 7′, Hasanović 11′, Pušić 24’/Klaić 6′, Klaić 15′, Opušić 23′)

Kvalitetnijim pristupom Plat stekao prednost od dva pogotka u prvom poluvremenu. Enkel u nastavku susreta agresivniji, konkretniji prema naprijed uspjeva doći do prednosti u predzadnjoj minuti, međutim u zadnjih 60 sekundi Plat preko Pušića poravnava na 4:4. Uzbudljiv susreta podjednakih momčadi.

Dunave – Čilipi 0:9
(Rešetar 2′, Škoda 5′, Musladin 12′, Škoda 14′, Škoda 15′, Bogdanović 16′, Musladin 20′, Rešetar 21, Bogdanović 24′)

Razigrani i realizatorski raspoloženi Čilipi nisu dozvolili momčadi Dunave ni počasni pogodak, a za istaknuti je učinak Ivana Škode koji je postigao tri pogotka

Ponta – Zmaj 5:1
(Zalokar 4’/Lukin 5′, Marlais 15′, Braičević 21′, Hajsak 21′, Marlais 24′)

Momčad Zmaja se u ranoj fazi prvog poluvremena opteretila akumuliranim prekršajima te je Ponti olakšalo dolazak do poravnanja, uz napomenu da još jedan udarac sa deset metara nisu realizirali. Kada je momčad Zmaja primila treći pogodak, nisu više imali snage za povratak te Ponta do kraja samo potvrđuje pobjedu.

Mečajac – Jadran 1:3
(Radić 15’/Dujmović 16′, Radulović 17′, Dujmović 23′)

Sraz izjednačenih momčadi u kojem su raspoloženiji bili igrači Jadrana.

ŠMN Square – Gladius 1:1
(Vodopić 13’/Konsuo 22′)

Organizirana i disciplinirana igra s obje strane sa vrlo malo izglednih prigoda. Bijeg igrača Squarea u predzadnjoj minuti pokušan spriječiti povlačenjem što uspijeva te na desetak metara od vrata odgurnut s leđa, slijedilo je isključenje, a iskusnija momčad Gladisua sačuvala neriješen ishod. Primjedba od strane momčadi GLADIUS da su lopte sa kojima se igra, ”stare i istrošene, da im je istekao rok tajanja”. Treba istaknuti da je Joško Vuličević crveni karton te će zbog istog biti odsutan na dvije prvenstvene utakmice. Veliki je to hendikep Gladiusu jer ga već u idućem kolu očekuje sraz protiv Cavtata.

Pridvorje – Ombla 2:3
(Vlahušić 3′, Vlahušić 14′, Vlahušić 21’/Vojnić 17′,Vojnić 23′)

Fer i borben ogled ujednačenih momčadi, Ombla slavi zahvaljujući raspoloženom Niku Vlahušiću koji je postigao sva tri pogotka za svoju momčad.

POREDAK
izrezak

U sedmog kolu dvije iznimno uzbudljive utakmice, vodeća Ombla dočekuje trećeplasirani Square, dok drugoplasirani Gladius igra protiv četvrtog Cavtata.

RASPORED 7. KOLO (26. studenog)
16.30 sati Jadran – Pridvorje
17.20 sati Zmaj – Mečajac
18.10 sati Čilipi – Ponta
19.00 sati Plat – Dunave
19.50 sati Sokol – Enkel
20.40 sati Gladius – Cavtat
21.30 sati Ombla – ŠMN Square

LISTA STRIJELACA
10 pogodaka – Pero Opušić (ENKEL)
7 pogodaka – Niko Vlahušić (OMBLA)
6 pogodaka – Mateo Vodopić (GLADIUS)
5 pogodaka – Maroje Brbora (GLADIUS)…

Odgovori